Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin FUD’u Yaratan MT.Gox Dağıtımında Yeni Gelişme: Ertelendi!

Tokyo Merkezli Bitcoin (BTC) borsası Mt. Gox, alacaklılarına yapacağı dağıtımın tarihini erteledi.

Mt. Gox’un tasfiye ekibi 6 Ocak tarihinde yayınladığı bir bildiride, geçtiğimiz yılın ekim ayında 31 Temmuz olarak belirlenen Bitcoin dağıtım tarihinin 30 Eylül’e ertelendiğini duyurdu. Ayrıca alacaklıların geri ödemeye katılabilmesi için tamamlamak zorunda olduğu kimlik teyidi işlemlerinin de son tamamlanma tarihi iki ay ertelenerek 10 Mart olarak güncellendi.

Mt. Gox alacaklıları için kurulan Telegram kanalında bir kullanıcı, konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

Geri ödeme için aracı kurum olarak Kraken’i seçmiştim ancak çıkış haberleri üzerine diğer birkaç borsada daha hesap açtım fakat kimlik teyidi işlemlerinin 10 Ocağa kadar yetişmeyeceğini düşünüyordum. Bu mükemmel bir haber oldu.

Kullanıcılar, yaşanan iki aylık gecikmenin yakın zamanda Japonya pazarından ayrılacağını duyuran Kraken ile ilgili olabileceğine dair spekülasyonlar üretti. Küresel kripto para borsası Kraken 28 Aralık tarihinde yaptığı açıklamada, düşük kripto para talebi nedeniyle Japonya’dan çekileceğini duyurmuştu.

2014 yılında uğradığı siber saldırı nedeniyle iflas ederek ve milyonlarca kullanıcısını mağdur eden kripto para borsası Mt. Gox’un tasfiyesi, kripto para piyasasını en çok endişelendiren olayların başında geliyor. Yakın zamanda borsa içerisinde bulunan 137 bin Bitcoin’in alacaklılara dağıtılmasıyla beraber Bitcoin fiyatının önemli ölçüde düşeceğini düşünen yatırımcılar Mt. Gox tasfiyesini yakından takip ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!