Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Popüler Kripto Para Borsası Japonya Pazarından İkinci Kez Çekiliyor

Küresel kripto para borsası Kraken, düşük kripto para talebi nedeniyle Japonya’daki faaliyetlerini ikinci kez geri çekeceğini açıkladı.

Kraken 28 aralık tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı bir açıklamada, zayıf kripto para talebi nedeniyle Japonya’daki faaliyetlerini durdurmaya karar verdiğini açıkladı. Borsa 31 Ocak 2023 itibariyle Japonya Finansal Hizmetler Ajansı’ndaki (JFSA) kaydını sildireceğini de açıklamalarına ekledi.

Yapılan açıklamalarda Japonya’daki mevcut piyasa koşullarının küresel olarak zayıf bir kripto para piyasası ile birleştiğinde, şirketin Japonya için harcadığı kaynakların şu an için verimli olmadığına karar verildiği bildirildi.

Verilen bilgilere göre, müşterilerin en geç 31 Ocak 2023 tarihine kadar varlıklarını Kraken platformundan çekmeleri gerekiyor. Karardan etkilenen müşterilerin kripto varlıklarını harici cüzdanlara aktarma seçeneğinin yanında bakiyelerini Japon Yen’i (JPY) olarak da çekme olanağı bulunuyor.

Şirket 9 Ocak tarihinde karardan etkilenen müşterilerinin para çekme işlevlerinin deaktif hale getirileceğini belirtti. Ayrıca etkilenen müşterilerin varlıklarını borsadan çekebilmesi için para çekim limitlerinin de kaldırıldığı açıklamalar arasında yer aldı. Borsa, 1 Şubat 00.00 JST itibariyle JPY olmayan her türlü itibari para ve kripto varlığı piyasa fiyatı üzerinden JPY’ye dönüştürüleceği açıklandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!