Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alameda Cüzdanlarında Hareketlilik: Bitcoin’e Çevirdiler! Elon Musk’tan Tepki

İflas eden Alameda Research’e ait cüzdanlardan yüklü miktarda altcoin çıkışı oldu. Yapılan birkaç işlemin ardından bu fonlar, yüzbinlerce dolarlık Bitcoin’e (BTC) çevrilip 4 farklı adrese aktarıldı.

Etherscan tarafından sağlanan on-chain verileri Alameda Research’e ait cüzdanlar son iki gün içerisinde yüklü miktarda altcoin’i Ethereum ve USDT‘ye çevirdiğini ortaya koydu. Söz konusu işlemlerin ardından ETH ve USDT bakiyeleri Uniswap gibi merkeziyetsiz borsalarda (DeFi) satıldı. Satılan bu fonların tümüyle Bitcoin alındı. Blockchair’dan alınan veriler söz konusu BTC’lerin son olarak 4 farklı cüzdana aktarıldığını gösteriyor.

Bu 4 cüzdanın toplamında yaklaşık 800.000 dolar değerinde 47,6 BTC bulunuyor. Bu şüpheli işlemlerin FTX CEO’su Sam Bankman-Fried’in 250 milyon dolar kefaletle serbest bırakılmasından birkaç gün sonra gerçekleşmesi kripto para topluluğunun dikkatinden kaçmadı.

İflas gerekçesiyle müşterilerine ödeme yapmayan ve yöneticilerinin mahkeme süreçleriyle boğuşan bir kurumun bu para transferlerini nasıl ve ne amaçla yaptığı ise tartışma yarattı. Kripto para dedektifi olarak adlandırılan ZachXBT isimli Twitter hesabı tarafından söz konusu transferlerle ilgili yapılan paylaşıma “!” yorumu bırakan Elon Musk, yaşananlara tepki çekti.

Benzer bir şüpheli transfer ise FTX’in iflasını duyurduğu gün gerçekleşmişti ve borsa yetkilileri tarafından “siber saldırı” olarak nitelendirilmişti. Yakın tarihli bir açıklamaya göre ABD Adalet Bakanlığı, FTX hesaplarında yaşanan bu şüpheli işlemler hakkında cezai soruşturma başlattı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!