Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’den 372 Milyon Dolarlık FTX Saldırısı Hakkında Soruşturma

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) kripto para borsası FTX’in iflas başvurusunda bulunmasının hemen ardından borsada gerçekleşen hack olayı hakkında cezai soruşturma başlattı.

Bloomberg’ün kaynaklara dayandırdığı haberine göre FTX’in 11 Kasım tarihinde iflas başvurusunda bulunmasının hemen ardından borsada gerçekleşen 372 milyon dolar değerindeki hack saldırısı hakkında ABD Adalet Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldı. Yetkililer soruşturma kapsamında, çalındığı iddia edilen fonların bir kısmını dondurmayı amaçlıyor. Söz konusu soruşturma, FTX kurucusu Sam Bankman-Fried‘in (SBF) davasından ayrı olarak yürütülecek.

Öte yandan SBF geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdiği bir röportajda, hack olayının FTX’de görev almış eski bir çalışan ya da eski bir çalışanın bilgisayarına yetkisiz erişimi olan biri tarafından gerçekleştirildiğini iddia etmişti.

FTX’in iflas başvurusunda bulunmasının ardından borsa cüzdanlarından yüklü miktarda hareket gerçekleşmiş ve bu durum FTX yöneticileri tarafından bir saldırı olarak nitelendirilmişti. Ancak ilk andan itibaren bunun bir saldırı olmadığı ve cüzdanlara erişimi olan birinin kaçırdığı ihtimali akıllara gelmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!