Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nasdaq’ta İşlemleri Askıya Alan Bitcoin Madencisine 100 Milyonluk Kurtarma Paketi

Bitcoin (BTC) madencisi Argo Blokchain, iflas başvurusunda bulunmamak için bir tesisini kripto para odaklı yatırım şirketi Galaxy Digital’e satma kararı aldı.

Finansal sorunlarla boğuşan Argo Blokchain, iflas başvurusunda bulunmamak için Teksas’da bulunan Helios madencilik tesisini ve tesise ait tüm ekipmanları 65 milyon dolar karşılığında Galaxy Digital’e satacağını açıkladı. Mike Novogratz‘ın yönetimi altında bulunan Galaxy Digital ayrıca yeniden yapılandırma sürecinde yardımcı olmak amacıyla Argo Blockchain’e ekstra olarak 35 milyon dolarlık bir kredi sağlayacak ve iki şirket arasındaki anlaşma 100 milyon dolara tamamlanacak.

Argo Blockchain dün yaptığı bir açıklamada, Nasdaq üzerinde listeli hisselerini 24 saat boyunca dondurma kararı almıştı. Dondurma kararına, çarşamba günü yapılacak önemli bir açıklamayı gerekçe gösteren şirket, nihayetinde Galaxy Digital ile yapılan bu kurtarma planını duyurdu.

Argo Blockchain CEO’su Peter Wall konu ile ilgili CoinDesk’e yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Son birkaç aydır, ayı piyasası boyunca madenciliğe devam etmenin, borç yükümüzü azaltmanın ve Teksas’taki benzersiz elektrik şebekesine erişimi sürdürmenin bir yolunu arıyorduk. Galaxy ile yapılan bu anlaşma tüm bu hedeflere ulaşmamızı ve başka bir gün savaşmak için hayatta kalmamızı sağlıyor.

Artan enerji maliyetleri ve Bitcoin fiyatındaki düşüş nedeniyle mali sorunlarla boğuşan madencilik şirketi, “yanlışlıkla” 9 Aralık günü ABD’de 11. Bölüm iflas koruması için gönüllü olarak başvuruda bulunduğunu belirten taslak bir belge paylaşmıştı. Ardından yapılan açıklamada, “önümüzdeki ay içinde devam eden iş operasyonlarını desteklemek için yeterli nakde sahip bulunmama riski” olduğu ifade edildi fakat iflastan kaçınmaya çalıştıklarının altı çizildi.

Öte yandan Nasdaq 16 Aralık’ta şirkete ait hisselerin art arda 30 gün boyunca 1 dolar altında kaldığı için Argo Blockchain’e karşı uyarıda bulunmuştu. Eğer şirket önümüzdeki 180 gün içinde hisse fiyatını 1 doların üzerine çıkaramazsa Nasdaq’tan çıkartlma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak. Nasdaq tarafından benzer bir uyarı geçtiğimiz günlerde bir diğer madencilik şirketi Bitfarm için de yapılmıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!