Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’den 110 Milyon Dolarlık DeFi Hack’i Saldırganına Dolandırıcılık Suçlaması: Tutuklandı!

Solana (SOL) tabanlı merkeziyetsiz finans (DeFi) platformu Mango Markets’ten (MNGO) 114 milyon dolar çalan saldırgan hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Reuters 27 Aralık tarihinde yayınladığı haberinde, ABD’li savcıların Ekim ayında Mango Markets’i manipüle ederek 114 milyon doları zimmetine geçiren Avraham Eisenberg’i resmi olarak dolandırıcılıkla suçladığını açıkladı. Eisenberg suç duyurusundan kısa bir süre sonra Porto Riko’da tutuklandı.

FBI Ajanı Brandon Racz tarafından imzalanan 23 Aralık tarihli şikayette, Eisenberg’ün 11 Ekim tarihinde MNGO ve USD Coin (USDC) fiyatlarını manipüle ederek haksız kazanç sağladığı ibaresine yer verildi. Saldırgan emtia dolandırıcılığı ve emtia manipülasyonu ile suçlandı.

Saldırgan, Mango Markets saldırısından kısa bir süre sonra platformun yönetici ekibiyle temasa geçmiş ve onlardan 67 milyon doların iadesi halinde kalan 47 milyon doları ödül olarak istemişti. Bu teklif Mango Markets tarafından yatırımcılara danışılmış oy çoğunluğu ile çalınan 67 milyon doları iade etmesi durumunda yasal yollara başvurulmayacağına karar verilmişti.

Uzmanlar, kripto para ekosisteminde genellikle saldırganların varlıkları merkezi borsalara aktarmadıkları sürece kimliklerinin bulunamadığının altını çizdi. Alınan görüşlere göre müzakere yollarının kapatılması halinde DeFi saldırganları anlaşmaya çok daha isteksiz olabilir. Uzmanlar, ABD’li savcıların herhangi bir şikayet olmaksızın açtığı bu davanın DeFi ekosistemi için bir dönüm noktası olabileceğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!