Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencisi Bitfarm’a Nasdaq’tan Uyarı: Fiyatı 1 Doların Üzerine Çek!

Kanada merkezli Bitcoin (BTC) madencisi Bitfarms (BITF), hisse fiyatlarının 30 günden uzun süredir 1 doların altında seyretmesinden dolayı Nasdaq’tan uyarı aldı.

Halihazırda Nasdaq üzerinde işlem gören Bitfarm, devam eden ayı piyasası nedeniyle Nasdaq’taki listelenmesiyle ilgili uyumluluk sorunlarıyla karşı karşıya kaldı. Nasdaq tarafından gelen fiyat uyarısına göre hisseleri 30 günden uzun süredir 1 doların altında seyreden Bitfarms’a durumu toparlaması için ekstra 180 günlük süre verildi.

Nasdaq’ın gönderdiği uyarıyı kendi resmi sitesinden de paylaşan Bitfarms, bu durumun şirket faaliyetleri üzerinde kısa vadeli bir etkisi olmayacağını ve alım-satım işlemlerini etkilemeyeceğini belirtti. Ayrıca 180 günlük sürenin nihai sınır olmadığı ifade edildi.

Şirket, 12 Haziran 2023’e kadar Kural 5550(a)(2)’ye uyum sağlamadığı durumda 180 günlük ek bir uyum süresi için hak kazanabilir.

Bitfarms’ın uyumluluk şartlarını yerine getirebilmesi için hisse fiyatının 12 Haziran 2023‘e kadar herhangi bir zamanda 10 ardışık gün boyunca hisse başına en az 1 dolardan günü kapatması gerekiyor. Şartların sağlanması durumunda Nasdaq, Bitfarms’a uyumluluğu sağladığına dair yazılı bildirimde bulunacak.

TradingView’den alınan verilere göre Bitfarms’ın Nasdaq üzerinde listelenen hisseleri son olarak 31 Ekim 2022 tarihinde 1 doların üzerinde işlem gördü ve yaklaşık 2 aydır 1 dolarlık fiyatın altında seyrediyor. Haberin kaleme alındığı esnada 0,52 dolardan işlem gören Bitfarms hisseleri 28 Aralık 2020’de 10 dolara ulaşarak tarihi zirvesini görmüştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!