Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MicroStrategy Neden Milyonlarca Dolarlık Bitcoin Sattı

MicroStrategy’nin bugün yaptığı resmi bildirime göre şirket, bitcoin (BTC) almaya başladığı tarihten bu yana ilk kez bitcoin satışı yaptı.

MicroStrategy’nin kurucusu Michael Saylor, bugün şirket olarak 2,500 tane daha bitcoin satın aldıklarını ve bilançolarında artık toplamda 132,500 tane bitcoin olduğunu açıklamıştı.

Ancak MicroStrategy’nin bugün SEC’ye sunduğu resmi bildirim, şirketin aynı zamanda toplamda 11,8 milyon dolar değerinde, 704 tane bitcoin sattığını gösteriyor.

Şirket bu bitcoinleri zararına satmış olsa da, bu satış işleminin arkasında bir neden de yatıyor. MicroStrategy tarafından yapılan açıklamaya göre şirket, federal gelir vergisi yasalarını göz önünde bulundurup, geçmişte bitcoin’den “elde ettiği kazançları” dengeleyebilmek için bu satışı yaptı.

Öyle ki şirket bu bitcoinleri sattıktan sadece iki gün sonra 810 tane daha bitcoin satın aldı. MicroStrategy, 1 Kasım-24 Aralık tarihleri arasında da toplamda 2,395 tane bitcoin satın almıştı.

Bilançosunda toplamda 132 bin 500 tane bitcoin bulunduran MicroStrategy bunları ortalama 30 bin 397 dolarlık birim fiyattan satın aldı. Şirket, bitcoin’e ilk olarak Ağustos 2020’de yatırım yapmaya başlamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!