Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mt. Gox Tasfiyesinde Sona Yaklaşıldı: 137.000 Bitcoin (BTC) Piyasaya Dağılacak

Tokyo Merkezli Bitcoin borsası Mt. Gox’un tasfiyesinde sona yaklaşıldı. Tasfiye sonucunda alacaklılara 3.16 milyar değerinde toplam 137.000 Bitcoin (BTC) dağıtılacak.

2010‘da kurulan Tokyo merkezli Bitcoin borsası Mt. Gox, 2014 yılında hackerlar tarafından 850.000 Bitcoin’i çalınınca iflasını istemişti. Yaklaşık 8 yıl süren mahkeme sürecinin ardından borsaya ait unutulmuş bir cüzdanda 200.000 Bitcoin bulundu. Mahkeme, cüzdan içerisinden 137.000 Bitcoin’in alacaklılara dağıtılmasına karar verdi.

Mt. Gox tasfiyesinden sorumlu hukuk bürosunun 6 Temmuz 2022 tarihinde alacaklılara gönderdiği “Geri Ödeme Sürecine Dair Bilgilendirme” metninde, tasfiye heyetinin, tasfiye planına uygun olarak ağustos ayının sonunda ilk geri ödemeleri başlatacağı bilgisi yer alıyor.

Ödeme planının kesinleşmesiyle beraber savaşmaktan bitap düşmüş piyasa, karabasanını beklemeye koyuldu. Piyasa, dağılacak bu 137.000 Bitcoin’in çok büyük bir kısmının satılmasıyla beraber güçlü bir dump bekliyor. Zira Bitcoin’in sadece, borsanın işlemlerini durdurmadan önceki son 3 ayda 200 doların üzerinde seyrettiğini göz önünde bulundurursak 137.000 Bitcoin’in ortalama maliyetinin 150 ile 200 dolar arasında olduğunu varsayabiliriz. Bu da ortalama maliyetin en üst noktasında dahi %11.857 ( yüzde 11 bin 857) artış demektir. Bu varsayımlar ışığında 8 senelik bekleyişin ardından kar almak Mt. Gox alacaklılarına oldukça cazip gelebilir. Bir diğer ihtimal ise alacaklıların varlıklarını Bitcoin’den Ethereum’a geçirmesi olabilir. Zira Merge güncellemesi sonrasında Ethereum’da ralli bekleyen yatırımcıların pozisyonlarını Bitcoin’den Ethereum’a taşıması piyasada son zamanlarda aşina olduğumuz bir durum. En iyimser ihtimalde ise piyasa fiyatına karşı en duyarsız gruplardan biri olan Mt. Gox alacaklılarının uzun bir süre daha sabredip HODL etmesi olacaktır.

Uzmanlara göre, 137.000 Bitcoin’in büyük bir kısmının satılması durumunda likiditasyon kaynaklı bir düşüş görülmesi oldukça olası gözükse de bu satış hareketine balinalar katılmayacak. Yatırımcılar bu düşüşün beraberinde getireceği panik dalgasına kapılmamalı çünkü en nihayetinde satılan piyasa beklentisi değil aşırı karlı Bitcoin’ler olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!