Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Launchpool’un İkinci Projesi: WING Nedir?

DeFi dünyasında daha fazla söz sahibi olmak için hızla ilerleme gösteren Binance Launchpool, Bella Protocol’ün ardından ikinci projesi Wing olacak. Peki, Binance Launchpool’un sıradaki projesi WING nedir?

Merkeziyetsiz finans (DeFi) sektörüne ilk atılımını Bella Protocol (BEL) ile gerçekleştiren Binance Launcpool sıradaki projesini Wing (WING) olarak duyurdu. Ontology (ONT) ekibi tarafından hazırlanan merkeziyetsiz finans platformu WING ile Binance Launchpool üzerinden yapılacak işlemlerin dün itibarıyla başladığı duyuruldu.

Binance Çıkışlı WING Project Nedir?

WING Project kendini, birçok DeFi ürünü arasındaki çapraz ağı destekleyerek dijital varlık kredisi alanında çalışmalar yürütmeyi amaçlayan bir platform olarak tanımlar. WING, diğer DeFi projelerinde gözlemlenen kredi modeline ek olarak, yenilikçi bir kredi ölçütlendirme modülünü de vadediyor. WING kullanıcılarına, merkezsizleştirilmiş özerk organizasyon (DAO) yönetimini temel alarak; teminat değeri ve kredi ölçütlerini birleştirerek merkeziyetsiz bir kredi alma – verme sistemini sunmayı amaçlıyor.

WING Project Ontology‘nin arkasındaki çekirdek ekip Nick Zhang, John Izaguirre ve Erick Pinos tarafından geliştirildi. Geçtiğimiz günlerde Wing’in kendi internet sitesi üzerinden yayınlanan whitepaper ile WING’in amaçlarını ve işleyiş mekanizmaları detaylıca açıklandı. Sitedeki çevrim içi sayaca göre, Wing’e yatırılan varlıkların toplam değeri 170 milyon dolara ulaşmak üzere.

binance-launchpool-WING
Wing için yayınlanan whitepaperda gösterilen, WING’in çalışma mantığı şeması.

WING Token’ın Sunduğu Avantajlar

Wing kendi sitesinde yaptığı açıklamalarda, WING Token’ın kullanıcılarına sunduğu özellikleri 3 ana başlık altında ayırdı. Bunlardan ilki, birçok başka DeFi projesinde gördüğümüz gibi yönetim ile ilgili avantajlar. WING tokenına sahip olan kullanıcılar yeni ürünlerin piyasaya sürülmesi gibi önemli birçok uygulamada karar verme hakkına sahip olacaklar.

WING’in kullanıcılarına sunduğu bir diğer teklif ise WING’in günlük sabit sürümü üzerinden her bir Wing platformundaki DeFi ürünlerinin işlem hacmine göre işlemleri yürütmek. WING bu işlemler sonucu her kredi veren, borç alan ve kefil konumunda bulunan kullanıcıya belirtilen tahsis kuralları çerçevesinde WING teşviki sunar.

Wing’in kendi açıkladığı verilere göre, toplam WING arzının %80’i likidite ve depozito işlemleri için kullanılır. Kalan %20’lik kısım ise uzun vadeli topluluk yönetişimi, risk kontrolü ve acil durum müdehaleleri için Wing DAO fonunda tutulmaktadır.

WING ve Binance Launchpool Beraberliği

Binance’in kendi sitesinden yayınladığı yazıya göre kullanıcılar, 15 Eylül itibarıyla Binance Launchpool üzerinden BNB, BUSD ya da ONT tokenlarını bu üç likidite havuzuna koyarak WING kazanmaya başlayabilecekler. Binance borsası ise WING tokenını bugün listeleyeceğini açıkladı.

Kullanıcılar, Binance üzerinden WING/BTC, WING/BNB, WING/BUSD ve WING/USDT pariteleri ile işlem yapabilecekler. Binance’in açıklamasına göre; ilk proje olan BEL için yield farming modeline katılmış olan kullanıcılar, otomatik olarak WING uygulamasının da dahil edilecek.

Launchpool’un İlk Projesi Bella Protocol

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, DeFi sektörünün bu kadar popülerleşmesi ardından merkeziyetsiz finans sahasına adım attığını duyurmuştu. Binance kullanıcılarına, Binance Coin (BNB) ve Binance USD (BUSD) ve ARPA Chain (ARPA) üzerinden, yield farming yolu ile yatırımlarını stake etme imkanı sundu. Binance Launchpool’un desteklediği Bella Protocol (BEL) kısa sürede büyük ilgi gördü. Yield farming modelinin popülaritesinin de etkisi ile BNB tokenı, son bir hafta içinde neredeyse %20 değer kazandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment