Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Teknik Analiz 16 Eylül 2020

Bitcoin 12.000$?

Merhaba,

Bitcoin fiyatı geçtiğimiz hafta sonu boyunca 10.200$ seviyesinde kendine destek bulurken 11.600$ seviyesinde karşılaştığı direnç piyasalarda 12.000$ beklentisini oldukça arttırdı. Bu beklentiyi destekleyen haber de Aviatrade Inc’den geldi. Özel jet satan bir havacılık firması olan Aviatrade, Jet alımlarında Bitcoin’i bir ödeme yöntemi olarak kabul ettiğini açıkladı. Sözde Bitcoin milyonerleri ve potansiyel diğer alıcıları çekmek için yapılan bu hamle, yüksek kalitede ürünler almak isteyen kişi ve kuruluşları Bitcoin kullanmaya itebilecek bir girişim olması nedeniyle Bitcoin’in değerine de olumlu bir etkisinin gözlemlenmesi muhtemeldir.

Bununla beraber önde gelen bir zincir içi veri analitiği platformu olan Santiment’e göre, 8 Eylül’den bu yana 1.000 ila 10.000 arasında coin tutan balinalar bir satın alma çılgınlığı yaşıyor. Bu büyük hacimli coin sahipleri fiyatı belirli bir yöne çekme eğilimi içinde. Söz konusu balinalar varlıklarına daha fazla para ekledikçe Bitcoin’in 11.000$ ve 12.000$’ın üzerinde büyüme potansiyeli artar.

Bu çerçevede Bitcoin fiyatlarına sade bir pencereden bakmaya çalışalım,

Her ne kadar daha kısa zaman dilimlerindeki göstergeler Bitcoin fiyatının 11.000$ ve 12.000$ seviyelerinin üzerine çıkma olasılığını gösterseler de, haftalık grafik farklı bir model üzerinde farklı işaretler veriyor. Fiyatın hali hazırda Çift Tepe formasyonunun etkisi altında olduğunu bir başka değişle Bitcoin’in hala bir düşüş modelinin içinde yer aldığını vurgulamak gerekir. Bu da 12.000$’lık kazançlar için oluşacak olan baskıyı geçersiz kılabilir anlamı taşıyor.

Bitcoin’in 11.000$’ın üzerindeki yükselişinin ivme kazandığı bu nedenle ulaşılabilir olduğu açıktır. Ancak 11.400$ ve 11.750$’lık kritik dirençler, 12.000$’ın üzerinde kazanç elde edebilmek için desteğe çevrilmelidir. Haftalık grafikteki Çift Tepe formasyonunun fiyat üzerindeki etkisi göz ardı edilmemelidir. Bu formasyon yükseliş trendini ciddi bir tehlikeye atabilir.

Günlük grafikteki mevcut duruma göz attığımızda karşımıza çıkan;

Fiyatın yakın zamanda 11.000$’ın üzerine çıkabileceği ama öncesinde belli bazı dirençleri tek tek elemesi gerekiyor. Fiyatın MA 50’ye doğru yönünü çevirmiş olması önündeki engelleri aşacağının bir işareti olsa da MA 50’yi aşarak üzerinde işlem görmesi yükseliş trendinin bir onayı olacaktır. Bununla beraber RSI’ın ( Göreceli Güç Endeksi ) 50 denge/orta çizgisini neredeyse aşacak olması boğa hakimiyetinin başlangıcının bir adımı olacaktır. Ayrıca RSI ve MA 50 korelasyonunun birleşerek RSI’ın MA 50’nin üzerine geçmesinin söz konusu olması yükseliş trendi için lokomotif görevi görecektir ki bu da 12.000$ seviyesinin mutlaka test edileceği anlamını taşır.

Önümüzdeki saatler ve günlerde Bitcoin’in ayılar için güvenli liman mı olduğu yoksa boğaların önderlik ettiği bir yükseliş trendine mi sahne olacağını hep beraber göreceğiz.

Bitcoin’in yönünün nasıl olacağını izlerken kendisine yatırım yapıp kendi analizini kendi yapmak isteyenler için 26-27 Eylül tarihlerinde Beşiktaş / İstanbul lokasyonunda canlı, sınıf ortamında ve sınırlı sayıda katılımcının kabul edileceği Teknik Analiz Eğitimi düzenlenecektir.

Detaylar için;

teknikanalizegitimi.com

bitcointeknikanaliz.com iletişime geçiniz.

Sevgi ve Saygıyla.

Taner BOZKURT

 

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment