Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin Ethereum 2.0 İçin Beklenen Öneriyi Sundu

Vitalik Buterin tarafından sunulan Ethereum 2.0 önerisi ile birlikte PoS algoritmasına geçiş süreci hızlanmaya başladı. Ethereum Foundation’ın geliştiricilerinden Danny Ryan ve kurucu ortak Vitalik Buterin geçiş için somut adımlar atılması adına resmi bir teklifte bulundu. 

Ethereum Foundation’dan Danny Ryan ve Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, resmi olarak bugün Ethereum ağının işin kanıtı (PoW) algoritmasından sahiplik kanıtı (PoS) modeline geçişi için bir teklif sundu. Ethereum’un ana geliştiricileri tarafından incelenecek olan bu teklif, kabul edilmesi halinde PoS modelini hayat geçirmek için sonraki adımlar olan Serenetiy Phase 0 denen Beacon Chain aşamasına geçilecek. Bahsedilen sürecin gerçekleşmesinin bu yılın sonunu veya 2021 yılının ilk aylarını bulabileceği öngörülüyor.

vitalik-buterin-ethereum-eth-2.0
Serenity Phase 0 önerisinin GitHub profili, Kaynak

Çare Beacon Chain

Ethereum 2.0 geçişini destekleyecek Beacon Chain, Ethereum ağının son zamanlarda artan DeFi projeleri ile giderek büyük bir problem haline gelen ölçeklenebilirlik sorununu çözmek için tasarlandı. Beacon Chain, Ethereum ağının güvenliğinden ve merkeziyetsiz yapısından ödün vermeden parçalara ayırma modeli ile ilerleyecek.

Vitalik Buterin Phase 0 da denen yeni Beacon Chain ağına geçiş aşamasını Kasım 2020’de gerçekleştirmek istese de, Ethereum 2.0 geliştirici ekibi bunun 2021’den önce mümkün olmayacağı kanaatinde birleşiyor. Yine de çalışmalarına sıkı bir şekilde devam eden Ethereum ekibi PoS modeline geçiş yolunda ilk aşamayı bu yılın sonuna yetiştirmek için uğraşıyor.

Phase 0’da Kullanıcıların ETH’lerine Bir Nevi El Koyulacak

Crypto Briefing’in haberine göre bu aşama tamamlandığında mevduat sözleşmelerindeki tüm ETH tokenları minimum birkaç yıl ağa kilitlenecek. Kilitlenen bu ETH tokenları tokenleştirilmiş stake uygulaması aktif hale gelene kadar satılamayacak ya da kullanılamayacak. Ethereum yatırımcılarının ise tokenlarının birkaç yıl el sürülemeyecek olmasına ne tepki verecekleri ve bu yatırıma devam edip etmeyecekleri ise merak konusu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment