Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Koronavirüs Aşısı ile Bitcoin Fiyatı Çökebilir

Zengin Baba Yoksul Baba kitabının yazarı Robert Kiyosaki, Bitcoin fiyatının bulunması beklenen koronavirüs aşısı ile bir çakılma yaşayabileceğini savunuyor. Bitcoin yatırımına olan desteğini her fırsatta dile getiren Kiyosaki, bu olası düşüşün bir yatırım fırsatı olarak görülmesi gerektiğini söyledi.

Rich Global LLC’nin kurucusu ve ülkemizde de çok satanlar listesine girmiş yatırım kitapları yazarı Robert Kiyosaki sosyal medya üzerinden bir açıklamada bulundu. Attığı tweet ile koronavirüs aşısının bulunmasının ardından Bitcoin cephesinde ciddi bir düşüş öngördüğünü söyleyen Kiyosaki, Amerika ekonomisinin korkunç borç bilançosuna da değindi.

Düşüş Bir Uzun Vadeli Yatırım İçin Bir Alım Fırsatı Olabilir

Bitcoin’e olan yakın tavrı ile bilinen iş insanı Robert Kiyosaki, pandeminin sonunu getirecek bir koronavirüs aşısı keşfi ile Bitcoin gemisinin su alabileceğini söyledi ve yaşanacak bu düşüşün kısa vadeli olacağının da altını çizdi. Bitcoin’in yanı sıra altın, gümüş gibi değerli madenlerin de aşı haberi ile çökeceğine değinen Kiyosaki, bu düşüşün bir alım fırsatı olduğunu belirtti.

Kiyosaki altın, gümüş ve Bitcoin gibi varlıkların değerlerini uzun vadede gösteren; geleceğe yönelik en iyi yatırım araçları olduğunun altını çizdi. İş insanı daha önce, Bitcoin fiyatının 3 yıl içinde 75 bin dolara kadar çıkabileceğini söyleyen açıklamalarda bulunmuştu.

Asıl Sorun Pandemi Değil, Amerika’nın Kendisi

Robert Kiyosaki’nin geçtiğimiz aylarda yaptığı en çarpıcı açıklamalardan biri ise doların biteceği ve bankaların çökeceğine yönelik yaptığı söylemlerdi. Kiyosaki, böyle bir senaryoda en mantıklı yatırım varlıklarının altın, gümüş ve Bitcoin olduğunu belirtmişti.

Altın gibi aktif olarak kazanç sağlamayan varlıklara karşı tavrı ile bilinen ünlü yatırımcı Warren Buffet‘ın şirketi Berkshire Hathaway’in, bankacılık sektöründeki hisselerinden vazgeçerek altına yönelmesinin ardından ‘bankaların çöküşü’ senaryoları da giderek çoğaldı. Kiyosaki de bu senaryoları onaylar nitelikte açıklamalarda bulunuyor; ABD ekonomisinin giderek kötüleştiğini ve hatta çöktüğünü savunuyor.

Kiyosaki attığı tweette, ABD ekonomisi için asıl problemin pandemi olmadığını; temel sorunun ABD’nin inanılmaz miktarlardaki borcu olduğunu söyledi. ABD Ulusal Borç Saati (U.S. National Debt Clock) verilerine göre, ABD şu an yaklaşık 30 trilyon dolarlık bir borç batağı içinde yüzüyor. Asıl sorun pandemi olmasa bile, pandemi sebebi ile sunulan teşvik paketleri ülkenin tabiri caizse iflas etmesinde büyük rol oynadı. Kiyosaki, ABD’nin yaklaşık 27 trilyon dolarlık borcunun yanı sıra 120 trilyon dolar değerinde bilanço dışı yükümlülüklerinin olduğunu da ekliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment