Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vays: DeFi Sektörüne Yatırım Yapmak Aptallık

Ünlü kripto para traderı Tone Vays, DeFi sektörüne yatırım yapanlar için çarpıcı uyarılarda bulundu. Vays, yield farming gibi DeFi ürünlerinin bir saadet zinciri tuzağı olduğunu öne sürdü.

Bitcoin yatırımcısı ve kripto para traderı Tone Vays, Forklog’un Youtube kanalında Max Bit ile yaptığı yayında bir hayli keskin açıklamalarda bulundu. Gitgide popülerleşen DeFi sektörünü topa tutuan Vays, şu an yaşanan trendi 2017 yılındaki ICO çalışmalarına benzetti ve bunları ‘kandırmaca‘ olarak nitelendirdi. Fed‘in dijital cüzdan açılımını da değerlendiren ünlü trader, bunun ABD vatandaşları için hiç iyi olmayacağını savundu.

DeFi, ICO Balonundan Daha Büyük Bir Aptallık

Tone Vays, merkeziyetsiz finans dünyasının sunduğu en popüler modellerden biri olan yield farminge şiddetle karşı olduğunu açıkladı. Vays, yield farming için kullanılabilen DeFi proje yaratıcılarının yalnızca kendi cebini doldurmayı düşündüğünü söyledi. Trader aynı zamanda yatırımcıların teminat olarak BTC ya da ETH almasının, bu iki en büyük kripto paranın fiyatını düşürebileceğini de ekledi.

Vays eleştirilerini daha da ileri götürerek DeFi sektörüne yatırım yapmanın aptallık olduğunu söyledi. Trader, 2017 yılında ICO furyasının büyük kayıplarla sonuçlanmasının ardından, DeFi uygulamalarına yatırım yapanların da aynı şekilde bir bozgunla karşılaşabileceğini savundu.

Fed’in Dijital Cüzdan Hamlesine Karşı Çıkıyor

Ünlü trader DeFi hakkındaki keskin eleştirilerinden sonra Fed’in uygulamayı hedeflediği dijital cüzdan planı hakkındaki görüşleri de dile getirdi. Fed, helikopter para modelini uygulamak amacı ile vatandaşlara yardım paralarını dijital USD şeklinde açılacak dijital cüzdanlara yatırmayı hedefliyor.

Vays böyle bir senaryoda, ticari bankaların ortadan kalkacağını ve tüm işlemlerin Fed’in, dolayısı ile hükümetin kontrolü altına gireceğini savunuyor. Bu şekilde bir güce hakim olan ABD hükümeti, vatandaşların paralarına istediği gibi vergi koymak ya da hesaplarını dondurmak gibi eylemlerde bulunmak için daha fazla hakka sahip olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment