Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin İçin FOMC Toplantısı Öncesi Bullish Sinyal Görüldü

Bugün sabah saatlerinden beri 11,000 doları test eden Bitcoin fiyatı için bir bullish sinyal daha yandı. FOMC açıklaması öncesi yükselmeye başlayan Bitcoin fiyatı bu sinyalle birlikte iyi bir ivme yakalayabilir.

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) bu akşam TSİ 21:00’de bir araya gelecek. Fed’in bu toplantı sırasında faiz oranını sabit tutması ve radikal bir karar almaması bekleniyor. Hisse ve kripto para piyasaları bu toplantı öncesinde dalgalı bir grafik çiziyor. Bitcoin FOMC öncesi harekete geçmişken piyasada yanan bullish sinyal da gözlerden kaçmıyor.

Bitcoin Toplantı Öncesi Hareketli

Bugün sabah saatlerinden beri yükseliş trendinde olan Bitcoin 11,000 dolara dokundu dokunacak denebilir. 10 bin 950 dolar seviyesini de aşan Bitcoin fiyatının 24 saatlik zaman diliminde ise kısmen stabil bir performans sergilediği söylenebilir.

Bitcoin fiyatındaki bu hareketliliğin FOMC toplantısı ile bağlantılı olabileceği düşünülmekte. Fed’in faiz oranını değiştirmeyeceği yönündeki beklenti; Bitcoin gibi enflasyon karşıtı varlıkları olumlu etkilemiş olabilir. CoinDesk’in haberine göre Bitcoin’in toplantı sonrasında aşağı yönlü bir grafik çizmesi de mümkün. BK Asset Management ekibinden Kathy Lien, Fed’in ekonomiyle ilgili olumlu açıklamalar yapması halinde doların güç kazanabileceğini düşünmekte. Bu Bitcoin’in bir satış baskısı ile karşılaşmasına yol açabilir.

Bullish Sinyal Görüldü

Bitcoin için yaşanması beklenen tek bullish gelişme FOMC toplantısı değil. Piyasayı yorumlayan analistler fiyatın yükselişe geçebileceği yönünde açıklamalarda bulunmaktalar. Nunya Bizniz adlı bir analist Willy Woo’nun sıklıkla kullandığı 128 günlük hareketli ortalama göstergesinin bullish bir sinyal vermeye başladığını söyledi.

bitcoin-bullish-fomc
Nunya Bizniz’in paylaştığı grafik, Kaynak

Bu arada neredeyse 150 bin takipçisi bulunan Willy Woo da Bizniz’ın bu analizi ile ilgili görüşlerini paylaştı. 128 günlük hareketli ortalama göstergesindeki sinyali doğrulayan Woo, bunun kesin bir alım fırsatı doğurmadığını söyleyerek yatırımcıları uyarmayı ihmal etmedi.

bitcoin-fomc-woo
Willy Woo’nun, Bizniz’a yanıt olarak paylaştığı grafik, Kaynak
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment