Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avalanche Mainnet İçin Tarih Verdi: 21 Eylül

Avalanche 16 Eylül günü yayınladığı duyuruda mainnet açılışı için tarih verdi. Türkiye’de yoğun bir takipçi kitlesi bulunan projenin mainneti 21 Eylül tarihinde faaliyete geçecek.

Merkeziyetsiz finans (DeFi) uygulamaları için özel olarak geliştirilen ve açık kaynaklı bir proje olan Avalanche, 21 Eylül tarihinde mainnet’ine kavuşacak.

Bir yılı aşkın bir süredir geliştirme aşamasında olan ve şu ana dek 60 milyon dolar yatırım toplayan Avalanche, mainnetini tam da DeFi çılgınlığının devam ettiği bir zamanda açmış olacak.

Ethereum tabanlı uygulamalar için alternatif

DeFi Pulse verilerine göre DeFi projelerine kitlenmiş kripto paraların toplam değeri 8.92 milyar dolar seviyesinde. Üç ay öncesine kadar 1 milyar dolar olan bu sayının günümüzde bu kadar yükselmiş olmas, DeFi çılgınlığı ile açıklanabilir.

Avalanche’in misyonu Ethereum tabanlı uygulamalara mevcut olandan daha iyi bir hizmet sunmaya çalışmak. Yayınlanan blog gönderisine göre bu uygulamalar, Avalanche’in “yüksek performanslı, güvenli ve ölçeklenebilir” teknolojisini kolaylıkla kullanabilecek.

Bu noktada Ethereum egemenliğindeki DeFi sektörüne bir rakip olarak giriş yapan Avalanche, Solana gibi platformlarla birlikte konumlandırılabilir. Avalanche saniyede 4.500 işlem kapasitesi ile Ethereum’un yüksek işlem maliyetlerine rakip olacak.

“Kripto Para Birimlerinin Gerçek Potansiyeli”

Ava Labs Avalanche Contract Chain adlı, Ethereum Virtual Machine ile uyumlu bir teknoloji kullanmaktadır. Bu, Ethereum tabanlı projelerin Avalanche ağına geçişini kolaylaştırır. Ava Labs CEO’su Emin Gün Sirer, bu kolaylığın birçok proje için cazip olacağını düşünüyor. Avalanche ekibi, 21 Eylül’de kripto para birimlerinin “gerçek potansiyelinin ortaya çıkacağını” söylerken Sirer şu açıklamayı yaptı:

“Pazartesi günü kripto para birimleri, blockchain platformları ve merkeziyetsiz uygulamalar için yeni bir dönem başlayacak. Satoshi’nin buluşunun ardından bu sektörde atılmış en büyük adım Avalanche’tir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment