Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance, Ripple Cüzdanına 4 Milyon Dolarlık XRP Gönderdi

Binance kripto para borsasından San Fransisco merkezli blockchain şirketi Ripple’ın cüzdanlarına gönderilen devasa miktardaki XRP transferi bütün gözleri üzerine çekti. XRPL Monitor tarafından aktarılan verilere göre toplamda 16,2 milyon XRP yani yaklaşık 3,942,956 milyon dolar Ripple’a aktarıldı. Peki bu transferin sebebi biliniyor mu?

15 Eylül tarihli transferin Bithomp üzerindeki bilgilerine bakıldığında, işlemin dün TSİ 22.30 esnasında gerçekleştirildiği görülüyor. Bu işlem bütün ilgiyi üzerine çekse de Binance’in bu konuda “sabıkası” bulunuyor. Daha önce de direkt olarak Ripple ve Binance cüzdanları arasında yüklü XRP transferleri yapılmıştı. Ripple’ın Binance’e gönderdiği XRP fonlarının sebebi, borsaya daha fazla likidite sağlamak olarak biliniyor.

Ancak Binance tarafından Ripple’a yönelik yapılan son işlemin sebebi henüz açıklanmadı. Normalde Ripple’dan Binance’e yapılan transferler ya yüklü satış ya da likidite sağlama hedefleri gütse de bunun ne olduğuna dair net bir açıklama yok. Teorilere bakıldığında ise sosyal medya üzerindeki birçok kişinin Binance’in “fazlalık olan XRP’leri” geri gönderdiği fikrinin üzerine yoğunlaşıldığı görülmekte.

Jed McCaleb Yine XRP Satıyor

Bazı yatırımcılar bunun yine Ripple kurucu ortağı Jed McCaleb ile ilgili olduğunu savunsa da bunun gerçeklik payı olmayabilir. McCaleb’in “tacostand” ismi verilen kripto para cüzdanı birçok analiz firması tarafından yakından takip ediliyor ve söz konusu işlemin bununla bir bağlantısı henüz tespit edilemedi.

Buna karşın aynı tarihlerde McCaleb’in yaklaşık olarak 1.388 milyon dolar değerinde olan 5,7 milyon XRP’yi anonim bir cüzdana gönderdiği görüldü. Bu da ünlü kurucu ortağın yine satış baskısı yaratmak üzere olduğuna işaret ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment