Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Yeni Kripto Para Banka Kartını Tanıttı

Binance kripto para borsasının kripto para tabanlı banka kartı girişimi daha öncelerde de adından söz ettirmişti. Visa ile yapılan anlaşma ve daha sonra bunun bozulması ile gündeme gelen borsa, şimdi ise banka kartının bölgesini Visa destekli olarak genişletmeye devam ediyor.

Binance Visa Kartını Kullanıma Sundu

Binance tarafından bugün yapılan bir açıklamada Binance Visa Card isimli banka kartının Avrupa Ekonomik Bölgesi içerisinde kullanıma hazır hale getirildiği vurgulandı. Kartın tanıtımı bu yılın Temmuz ayında yapılmıştı. Peki söz konusu banka kartı tam olarak nasıl çalışıyor?

Binance Kart

Aslında bütün kripto para tabanlı banka kartları benzer bir sistem kullanmakta. Kullanıcılar desteklenen kripto paralar ile hesaplarına yatırma işlemi yaptıktan sonra geri kalan bütün işlem borsa tarafından hallediliyor. Kullanıcı 10 TL’lik bir işlem yapmak istediğinde seçtiği veya seçili olan kripto para anında mevcut orandan itibari paraya çevriliyor ve işlem bu şekilde tamamlanıyor. Dev borsanın kartında da kripto para fonları direkt olarak kullanıcının borsa hesabından alınmakta.

Binance tarafından yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Swipe destekli olan bu kart aynı geleneksel banka kartları gibi çalışıyor. Ancak bu sistemdeki farklılık kartınızda itibari para yerine BTC, BNB, SXP ve BUSD gibi kripto paraların kullanılması şeklinde açıklanabilir. Kartınız direkt olarak hesabınızdaki Kart Cüzdanı bölümü ile bağlantılı ve spot cüzdanınızdan istediğiniz zaman buraya fon aktarabilirsiniz.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment