Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Madencileri Son 23 Ayın Rekorunu Kırdılar

Ethereum madencileri temmuz ayında 143.8 milyon dolar kazandılar. Ethereum madencilerinin aylık kazançları 23 ay boyunca bu kadar yüksek olmamıştı.

The Block Research raporuna göre Ethereum (ETH) madencileri son iki yılın en yüksek gelirine ulaştı. ETH madencileri temmuz ayında 143.8 milyon dolar gelir elde ederek geçtiğimiz son 23 aya kıyasla daha fazla aylık gelir elde ettiler. Bu yılın Mayıs ayında ETH işlem ücretleri, madencilerinin gelirinin sadece yüzde 10’unu karşılıyordu. Fakat Temmuz ayındaki işlem hareketliliğiyle ETH işlem ücretleri, madencilerinin gelirinin neredeyse yüzde 23’ünü kapsadı.

Ethereum PoS’e Hazırlanıyor

Ethereum geliştiricileri Ağustos ayının başında Medalla test ağını faaliyete geçirmişti. Medalla ağının sorunsuz şekilde faaliyete geçmesi için neredeyse 600 bin ETH toplaması gerekiyordu. ETH kullanıcıları ise 600 binden fazla ETH toplayarak limiti aştı ve ağ sorunsuz şekilde aktive oldu. Böylece Ethereum, Medalla test ağı üzerinden PoS denemelerine başladı.

PoS ile Ethereum ağındaki madencilerin yerini validatörler alacak. Validatörler ağdaki işlemleri onaylamak için madenciler kadar fazla efor sarf etmeyecekler. Sadece cüzdanlarında tuttukları koin miktarıyla doğru orantılı şekilde staking yapıyor, bu şekilde hem işlemleri onaylamış hem de pasif şekilde gelir elde etmiş oluyorlar. Yani cüzdanlarında ne kadar çok koin varsa o kadar çok koin kazanma şansı oluşuyor. Ethereum’da PoS sistemine geçmek için Medalla test ağı üzerinden hazırlanıyor.

Bitcoin Madencileri Ethereum Madencilerine Göre Daha Fazla Kazanıyorlar

Bitcoin (BTC) ağında Mayıs ayında bir halving yapıldı ve madencilere verilen blok ödülü 12.5 BTC’den 6.25 BTC’ye düştü. Bunun sonucunda Bitcoin madencilerinin gelir miktarında neredeyse yarı yarıya yaşandı. Bu gerilemeye rağmen, BTC madencileri, Temmuz ayında toplamda 299 milyon dolarlık gelir elde etti. Bu da Bitcoin madencilerinin, Ethereum madencilerine göre yaklaşık iki katı daha fazla gelir sağladığını gösterdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment