Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DeFi Piyasayı Şaha Kalktı: AMPL, COMP, LEND ve MKR Yine Kazandırdı!

Compound (COMP), Aave (LEND), Maker (MKR), Ampleforth (AMPL) gibi DeFi projeleri birkaç saat içerisinde yatırımcılara %30’dan fazla kazanç sağladılar. Son haftalara damgasını vuran bu DeFi projeleri büyümeye ve kazandırmaya devam ediyorlar.

Kripto para piyasası geçtiğimiz gece 20 milyar dolarlık bir küçülme yaşadı ve bunun sonucunda başta Bitcoin olmak üzere birçok kripto paranın fiyatında düşüşler yaşandı. Fakat piyasa bugün sabah saatlerinden itibaren toparlanmaya başladı ve COMP, LEND, MKR, AMPL gibi bazı altkoinler hızla değer kazanmaya başladılar.

Piyasaya girdikleri günden beri sektöre damgasını vuran bu koinler DeFi sektörünün parlayan yıldızları olarak gösteriliyorlar. Değerini sadece günler içerisinde birkaç katına çıkaran bu kripto paralar, bazı isimlere göre piyasadaki DeFi çılgınlığı yüzünden bu kadar fazla ilgi görüyorlar. Görünüşe göre bu çılgınlık hala dinmiş değil çünkü bu kripto paralar bugün de ciddi miktarda değer kazandılar.

Compound (COMP)

Piyasa değer sıralamasında 29. olan COMP, piyasalarda 238,04 dolardan işlem görüyor. Yaklaşık 2 ay kadar önce kendi rekorunu kırıp 372,79 dolardan işlem görmeye başlamıştı. O rekorun gerisine düşse de son zamanlarda yeniden bir ivme yakalayarak geçtiğimiz hafta oldukça başarılı sayılabilecek, %80’i aşan bir oranla değer artışı gösterdi.

Aave (LEND)

Kendi rekorunu bugün sabah saatlerinde kıran LEND, o an için 0,46 dolardan alınıp satılıyordu. Şu anda ise piyasada işlem gördüğü fiyat yaklaşık olarak 0,43 dolar. Piyasa değerini son 1 hafta içerisinde neredeyse %38 arttıran LEND, piyasa değeri en yüksek kripto paralar listesinde ise 32. sırada yer alıyor.

Maker (MKR)

Piyasada 802,21 dolardan işlem gören Maker, listedeki diğer kripto paralara göre, 2017 yılında piyasaya sürülmüş bir koin. Maker’ın 11 Ağustos itibariyle dik bir çizgi halinde yükselen bir grafik sergilediğini gözlemliyoruz. MKR son bir hafta içerisinde neredeyse %40 değer artışı göstererek, kendini piyasa değeri listesinde 30. sıraya taşıdı.

Ampleforth (AMPL)

Kendini akıllı bir emtia parası olarak adlandıran Ampleforth piyasada 0,93 dolar üzerinden işlem görüyor ve 62 bin doları geçkin ticaret hacmi ile piyasa değeri listesinde 48. sırada. AMPL son 1 hafta içerisinde %18.6 ve geride bıraktığımız 24 saat içerisinde de %46.5 oranlarında artış gösterdi. AMPL yaklaşık 1 ay kadar önce kendi rekorunu kırarak 4 doların üzerinde alınıp satılmıştı. Ampleforth bu değerini sürdürememiş olsa da, son günlerdeki yükselişi yatırımcılarına tekrar umut vermiş gözüküyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment