Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Fiyatları Neden Düştü? Uzman İsimler Yanıtladı

Kripto para piyasasının toplam değerinde onlarca milyar dolarlık düşüş yaşandı. Bu sırada başta Bitcoin olmak üzere birçok altkoin değer kaybetti. Peki uzman isimler kripto para piyasasındaki bu düşüşü nasıl yorumluyorlar?

CoinMarketCap verilerine göre kripto para piyasasının toplam değeri birkaç saat öncesine kadar 364 milyar dolar seviyesindeydi. Bu sayı şimdiyse 20 milyar dolarlık bir küçülmenin ardından 344 milyar dolara kadar gerilemiş durumda. Bu sırada Bitcoin 11.200, Ethereum 370, XRP ise 0.27 dolar seviyesine çekildi.

Kripto Paralar Neden Düştü?

Kripto para piyasasında dün gece yaşanan ani düşüş birçok yatırımcıyı şaşırttı. Fakat böyle bir düşüşün görüldüğü tek piyasa kripto para piyasası olmadı. Geçtiğimiz günlerde rekordan rekora koşan gram altın da 433 liraya kadar çekildi ve ons altın fiyatında 1.900 dolar seviyesinin altına inildi. Genelde kripto para yorumlarıyla tanıdığımız Selcoin, birkaç gün önce gram altının overbought bölgesinde olduğunu ve fiyatta bir gevşeme görülebileceğini söylemişti.

Altın ile Bitcoin arasındaki korelasyonun son birkaç ay içerisinde kuvvetlenmeye başladığını biliyoruz. Bunun etkilerini gece saatlerinde de hissettik ve altın fiyatı düştükçe Bitcoin fiyatında da bir düşüş görüldü. Bunun sonucunda kripto para piyasası da kayda değer miktarda küçüldü. Peki kripto paralar neden düştü?

Kripto paralardaki düşüşe yol açan şeyle altında düşüşe yol açan şeyin aynı olduğu düşünülüyor. Dün Rusya’nın Koronavirüse karşı bir aşı geliştirdiğini duyurmasının ardından piyasalarda ciddi dalgalanmalar yaşandı ve altın piyasası bu haberden ağır şekilde etkilendi. Bozokcoin gibi usta isimlere göre kripto para piyasasında yaşanan düşüş de aslında aynı sebebe dayanıyor. Bozokcoin dün piyasayı değerlendirirken şu yorumu yapıp, daha sonra şöyle bir not ekledi:

10700-12400 bandımızın alt seviyesine yakınız…bu ne demek nakitleri kullanmanın zamanı…. gelen satışları karşılanıyor ciddi miktarda short açıldı… satışlar karşılandığına göre satışı yapan yatırımcılar…. hala piyasaya karşı iyimserim… bu düşüşün temelinde aşı haberi var zaten bugün değer kaybetmeyen varlık kalmadı…”

Peki Sıradaki Hedef Ne?

Kripto para piyasasının önümüzdeki günlerde nasıl bir performans sergileyeceği büyük bir merak konusu. Fakat Selcoin, Bozokcoin gibi isimler Bitcoin’deki alt seviyenin 10.600-10.800 dolar aralığında olduğunu düşünüyorlar. Bu isimlere göre BTC bu seviyelerin altına inmediği sürece piyasada büyük bir kayıp yaşanmayacak.

Bozokcoin bu sabah paylaştığı bit tweette Bitcoin ile altkoinler arasındaki ilişkiyi yorumladı ve yatırımcıları ilerleyen günlerde nelerin bekliyor olabileceğine dair bazı tahminlerde bulundu. Bitcoin’in bu düşüşün ardından yatay bir grafik çizmeye başlayabileceğini söyleyen Bozokcoin, böyle bir senaryoda “altkoinlerin de kendilerine geleceklerini” düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment