Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yield Farming Yapanlara Müjde: YAM Finance Geliyor

Yield farming yaparak para kazanan kripto para takipçileri artık YAM Finance’i de kullanabilecekler. Yeni bir yield farming protokolü olan YAM Finance kullanıcılara yepyeni avantajlar sunuyor. Peki kripto para dünyasında şimdiden büyük yankı uyandıran bu YAM Finance nasıl işliyor?

Tanıtımı bundan yalnızca birkaç saat önce yapılan YAM Finance kısa süre içerisinde birçok kripto para takipçisinin dikkatini çekti. Yield farming son zamanların zaten en popüler konularından biri haline gelmişken bir de yeni bir yield farming platformunun açılmış olması, sektör genelinde ses getirdi. Ava Labs’deki çalışmalarıyla ve DeFi sektörüne ilişkin yorumlarıyla tanıdığımız Emin Gün Sirer de YAM Finance ile ilgilenen isimlerden:

https://twitter.com/el33th4xor/status/1293540803290202112

YAM Finance Nedir?

Yeni bir kripto para olan YAM Finacne; alışılagelmiş kripto paralardan daha farklı bir yapıya sahip. YAM Finance’in Bitcoin gibi kripto paraların aksine sabit bir arzı bulunmuyor ve bu kripto paranın arzı piyasadaki ani hareketliklere göre değişiyor. Bu noktada YAM Finance’in tıpkı Ampleforth gibi esnek bir arz sistemine sahip olduğunu söyleyebiliriz.

YAM Finance’in arzı değişiklik gösteriyor göstermesine ama bu değişikliği neye göre gösteriyor? YAM Finance bu noktada kendisine sabit bir fiyat belirliyor ve kendisini hep bu fiyata denk gelecek şekilde güncelliyor. YAM Finance’in bu sistem nedeniyle hep 1 USD’ye denk gelmesi planlanıyor.

Tokenlar Nasıl Dağıtılacak?

Dedik ya; YAM Finance alışılagelmiş kripto para projelerinden daha farklı bir yapıya sahip. YAM Finance tokenlarının başlangıç aşamasında hiçbir değeri olmayacak. YAM Finance’in değeri; YAM Finance kullanıcılarının faaliyetlerine göre şekillenecek.

YAM Finance ekibi ayrıca önceden kazılmış (pre-mine) token olmayacağını, projenin kurucu ekibine hiç YAM Finance tokenı ayrılmadığını, melek yatırımcılara hiç hisse (token da diyebiliriz) verilmediğini belirtiyor. Peki YAM Finance tokenları nasıl dağıtılacak?

Dün Medium üstünden yayınlanan yazıya göre YAM Finance tokenları sekiz farklı staking havuzu üstünden dağıtılacak, başka bir deyişle piyasaya sürülecek. Bu havuzlar COMP, LEND, LINK, MKR, SNX, WETH, YFI, ETH/AMPL ve diğer Uniswap v2 LP tokenları olarak açıklandı. Yani bu kripto paralardan herhangi birine sahipseniz, bunu YAM Finance üzerinden staking yapmak için kullanabilecek ve YAM kazanabileceksiniz. COMP, MKR, LEND gibi DeFi projelerinin bugün bu kadar fazla değer kazanmalarının sebebi de bu olabilir.

YAM Finance’in Geleceği

YAM Finance piyasa koşullarına olabilecek en uygun şekilde uyum sağlamak ve sürekli olarak belli bir istikrarı korumak için tasarlandı. YAM Finance’in başlangıç aşamasında 5 milyonluk arzı olacak ama bu arz her 12 saatte bir yapılan güncellemelerle birlikte değişiklik gösterebilecek.

YAM Finance kullanıcıları kazandıkları YAM tokenları sayesinde ağda söz sahibi olabilecek, ağın nasıl yönetileceğine dair fikir beyanında bulunabilecekler. Kullanıcılar bu tokenları kullanarak enflasyon oranının gidişatıyla, ağ içerisindeki teşvik sistemiyle, YAM hazinesinin güncel durumuyla ilgili görüş bildirebilecekler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment