Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Milyarderden Enflasyona Karşı Kripto Para Çağrısı

ABD Koronavirüsün etkilerini hafifletebilmek için ekonomiye trilyonlarca dolar para enjekte etti. Fed bankalar aracılığıyla piyasalara yüklü miktarlarda likidite sağladı, Trump yönetimi de dev destek paketleriyle halka maddi yardımda bulundu. Birçok uzman isim bunun enflasyon oranlarında bir artışa yol açabileceğini söylüyor ve yatırımcıları uyarıyor. Ünlü bir milyarder insanları bu tehdite karşı Bitcoin kullanmaya çağırıyor.

Dünya ekonomisi Koronavirüs nedeniyle ağır bir darbe almışken altın, Bitcoin, gümüş gibi varlıklar değer kazanmaya başladılar. Aylar boyunca yukarı yönlü bir grafik çizen altın; gerek ons bazında gerekse gram bazında yeni rekorlar kırdı. Bu sırada Bitcoin ve gümüş gibi varlıkların fiyatları da rekor kıramamış olsalar bile kayda değer ölçüde yükseldiler.

Gemini’nin kurucularından Tyler Winklevoss, dünya ekonomisinde yaşanan bu gelişmeleri yorumlayarak insanları yeni bir enflasyon tehditine karşı uyardı. Bitcoin gibi varlıkların bu enflasyondan etkilenmeyeceğini vurgulayan Winklevoss, insanlara kripto para çağrısında bulundu.

Yeni Bir Güvenli Liman Olacak

Bilinen ilk Bitcoin milyarderi olarak kabul edilen Tyler Winklevoss, enflasyon oranlarının yakın gelecekte hızla yükselmeye başlayacağını düşünüyor. Bu sırada dolar gibi itibari para birimlerinin güç kaybetmesi; altın gibi güvenli limanların ise değer kazanması bekleniyor. Winklevoss’un tahminlerine göre bu senaryoda insanların sığınabilecekleri tek güvenli liman altın olmayacak.

Winklevoss “büyük parasal enflasyonun” yaklaşmak üzere olduğunu ve yatırımcıların bu enflasyondan korunmak için Bitcoin’e sığınabileceklerini düşünüyor. Öyle ki Winklevoss Bitcoin’in uzun vadede altın gibi emtialardan bile daha kullanışlı olacağına inanıyor. Görüşlerini sosyal medya hesabından paylaşan Winklevoss, yatırımcılara şu mesajı veriyor:

“Yaklaşmakta olan enflasyon krizine karşı uzun vadede alınabilecek en iyi önlem Bitcoin’dir… Büyük enflasyon krizi yaklaşıyor, Bitcoin’e geçiş yapın.”

Bitcoin’in Fiyatı Yeniden Yükselir mi?

Yatırımcıların enflasyon oranlarının artmasıyla birlikte güvenli limanlara geçiş yapmaları bekleniyor. Bazı uzmanlara göre bu, yatırımcıların altının yanı sıra Bitcoin’e yönelmeye başlayacakları anlamına geliyor. 21 milyon gibi kısıtlı sayıda arzı bulunan Bitcoin’e duyulan talebin artması halinde Bitcoin fiyatının da yükselmesi işten olmayacaktır.

Goldman Sachs’in eski yöneticilerinden Raoul Pal birkaç gün önce bu konuyla ilgili açıklama yaptı ve piyasaların gidişatını yorumladı. Doların önümüzdeki yıllarda zayıflamaya devam edeceğini düşünen Pal; yatırımcıların bu süreç içerisinde Bitcoin’e geçiş yaparak kazanç elde edebileceklerini düşünüyor. Öyle ki kendisi önümüzdeki 2 sene içerisinde en çok kazandıracak varlığın Bitcoin olacağına inanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment