Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uzman İsim Uyardı: Bu Yatırımcılar Bitcoinlerini Satmasınlar

Bitcoin (BTC) fiyatı temmuz ayının başlarında 9.200 dolar seviyesinde seyrediyordu. Bitcoin aradan geçen bu birkaç hafta içerisinde 12.000 dolara kadar çıkmayı başarsa da şu an için 11.600 dolara düşmüş durumda. Bazı Bitcoin yatırımcıları bu hareketliliğin ardından ellerindeki Bitcoinleri sattılar. Peki bu yatırımcıların böyle bir karar almasına yol açan sebepler neler?

Bitcoin fiyatı 10 Haziran tarihinden temmuz ayının ortalarına kadar 9.000-9.800 dolar aralığındaydı. Bitcoin’in bu kadar yatay bir grafik çizmiş olması kripto para takipçileri için bir hayli şaşırtıcıydı. En son 10 Haziran’da 10.000 doları gören Bitcoin fiyatı ancak 27 Temmuz’da yeniden bu seviyenin üstüne çıktı.

Yatırımcılar Kar Satışı Yaptılar

10 bin doların üstüne çıkan Bitcoin kısa süre içerisinde 12 bin dolara doğru ilerledi ve bu barajı da aştı. Bazı Bitcoin yatırımcıları bu hareketliliğin ardından ellerindeki Bitcoinleri satma kararı aldılar. Bu kısmen anlaşılabilir bir karardı çünkü 20 Temmuz tarihinde 9.100 dolardan Bitcoin alan bir yatırımcı, bu Bitcoin’i 2 Ağustos tarihinde 12.000 dolardan satıp sadece iki hafta içerisinde %30 kazanç sağlamış oldu.

Chainalysis’in yöneticilerinden Philip Gradwell, Bitcoin yatırımcılarının ağustos ayının başından itibaren kar satışı yapmaya başladıklarını açıkladı. Bu yatırımcıların BTC fiyatındaki yükselişin ardından satış işlemi yapmaya başladıklarını söyleyen Gradwell, bunun Bitcoin’in üstünde bir baskı oluşturduğunu söyledi.

Bitcoin Satmak İçin 4 Sebep

Bitcoin Spreads Like a Virus kitabının yazarı Timothy Peterson, Bitcoin fiyatı yükselişe geçtikten sonra satış yapan yatırımcılarla ilgili bir açıklama yaptı. Yatırım danışmanlığı da yapan Peterson, bir yatırımcının neden Bitcoin satmak isteyeceğiyle ilgili bazı tahminlerde bulundu.

Peterson bu tahminleri yaparken günlük olarak alım-satım yapan tacirleri kastetmiyor. O daha çok kısa-orta-uzun vadeli Bitcoin yatırımcılarına atıfta bulunup bu yatırımcıların neden böyle bir karar aldıklarını anlamaya çalışıyor. Peterson bunu yaparken ortaya 4 ana sebebin çıktığını söylüyor ve bunları şöyle sıralıyor:

“Şu anda Bitcoin satmak için 4 ana sebep var: 1) Geçiminizi böyle sağlıyorsunuzdur, 2) paraya ihtiyacınız vardır, 3) vergiler yüzünden satıyorsunuzdur, 4) risk yönetim stratejisi izliyorsunuzdur. Olabildiğince fazla kazanç sağlamaya çalışan yatırımcılar Bitcoin satmamalılar.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment