Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kraken Bitcoin Fiyatında Yüzde 200’lük Artış Bekliyor

Bitcoin fiyatı geçtiğimiz gün altın fiyatıyla birlikte düşüşe geçti ve 11.200 dolara kadar geriledi. Bunun ardından yine altın fiyatıyla birlikte yükselişe geçen Bitcoin şu anda 11.500 dolar seviyesinde seyrediyor. Bitcoin’in yeniden 12.000 dolara çıkıp çıkmayacağını ancak zaman gösterecek. Kraken’ın tahminlerine göre ise Bitcoin yalnızca 12.000 dolara çıkmakla kalmayacak, bunun çok daha ötesine gidecek.

Kraken Bitcoin’in temmuz ayındaki performansıyla ilgili yeni bir rapor yayınladı. Bu raporda Bitcoin’in volatilitesine, geçmişteki fiyat performansına değinildi. Kraken ekibi ayrıca geçmiş verileri baz alarak Bitcoin’in önümüzdeki aylarda çizeceği grafikle ilgili bazı tahminlerde bulundu.

Makroekonomik Göstergeler Bitcoin’in Lehine

Kraken tarafından yapılan araştırmalara göre Bitcoin ile altın piyasaları arasındaki korelasyon son aylarda güçlenmeye başladı. Bu verileri baz alarak Bitcoin’i güvenli liman olarak gören insanların sayısında bir artış olduğunu söylemek mümkün olabilir.

Bitcoin ile altın piyasaları arasındaki korelasyonun kuvvetlenmeye başlaması; Bitcoin’in son zamanlarda yaşanan makroekonomik gelişmelerden olumlu yönde etkilenebileceği anlamına geliyor. Kraken; Koronavirüsün hala kontrol altına alınamadığını, ABD’nin dev destek paketleri hazırladığını, insanların olası bir enflasyon krizinden korkmaya başladıklarını ve ABD Doları’nın güç kaybetmeye başladığını belirtiyor.

Kraken’ın araştırmalarına göre insanlar tüm bu gelişmeler nedeniyle altın gibi güvenli limanlara geçiş yapmaya başlarlarsa; yatırımcıların yöneldikleri varlıklardan biri Bitcoin de olabilir.

Bitcoin Değerini Üçe Katlayabilir

Kraken’ın araştırmalarına göre makroekonomik göstergeler şu an için Bitcoin’in lehineymiş gibi görünüyorlar. Fakat bunun yanı sıra Bitcoin’in kendi içindeki dinamikleri de şimdilik gayet sağlıklı görünüyor. Bitcoin’in geçen ayki volatilitesini inceleyen araştırmacılar; bunun da Bitcoin’i olumlu yönde etkileyebileceğini düşünüyorlar.

Bitcoin volatilitesi ile fiyat arasındaki ilişki, Kaynak

Bu araştırmalara göre Bitcoin’in volatilitesi geçmişte ne zaman sert bir şekilde düşüş gösterse bu düşüşün ardından hızla yükselmeye başlıyor. Bu sırada Bitcoin fiyatı da -istisnaları olmakla birlikte- volatilite ile birlikte yükselişe geçiyor. İlginç olan şey ise Bitcoin’in 24 Temmuz’daki volatilitesinin %23’e kadar düşmüş olması. Bu oran 21 ay boyunca hiç bu kadar düşük olmamıştı. Kraken ekibi yukarıdaki tabloya atıfta bulunarak şöyle bir tahminde bulunuyor:

“Bitcoin’in volatilitesi 24 Temmuz tarihinde %23’e kadar düştü. Eğer tarih tekerrür ederse bu oranda %100’lük; Bitcoin fiyatındaysa %50 ile %200 arasında bir artış görebiliriz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment