Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Chainlink (LINK) Durdurulamıyor, Peki Arkasındaki Sebepler Ne?

Bu yıl oldukça iyi bir ivme sergileyen ve adını en değerli 5 kripto para arasına yazdırmayı başaran Chainlink’in bu durdurulamaz yükselişinin ardındaki sebebi uzmanlar yorumladı. Bu yükseliş devam edecek mi, yoksa başka bir hayal kırıklığı mı olacak?

Chainlink (LINK) dün kendi rekorunu kırarak ve yatırımcıları oldukça heyecanlandıracak bir biçimde artış grafiği sergileyerek değerini, 16.13 dolara kadar çıkarmıştı. Bugün itibarıyla ise LINK, 17.62 dolar üzerinden işlem görüyor. SNX ve MKR gibi diğer DeFi koinlerinin yanı sıra son 24 saat içerisinde de değerini, YAM Finance üzerinde işlem yapan Yield Farming yapanların da katkısı ile, %30’un üzerinde artırmayı başarmıştı. Peki ama LINK’in bu başarısının ardındaki asıl sebepler nelerdir?

Messari’nin araştırmacısı Wilson Withiam, LINK’in bu şekilde bir rekor rotası izlemesinin ardında önemli bir sebepler olduğunu vurguluyor. Chainlink yıl boyunca iyi yönetilmiş bir takım ortaklık ve entegrasyon duyuruları yapmaya devam etmişti, bu da LINK’in ticaret hacmini geliştirmesi ve bu kadar rağbet alan bir koin haline gelmesine bir açıklama gibi duruyor. Chainlink’in yükselişini yorumlayan Withiam bu başarıyı genel olarak Chainlink’in kurmuş olduğu 200’den fazla ortaklığa, oracle piyasasındaki çalışmalarına ve izlediği pazarlama stratejisine bağlıyor.

Dünyanın Dört Bir Yanında İlgi Görüyor

Google Trends’ten alınan bilgilere göre Chainlink’e olan bu ilgi yalnızca Amerika Birleşik Devletlerinde değil, tüm dünya genelinde oldukça yüksek seyrediyor. Piyasa duyarlılığının kripto para fiyatları üstünde ne kadar önemli bir rol oynadığı ortadayken böyle bir popülarite LINK için gayet olumlu bir imaj çiziyor. Örneğin, yine Google Trends’e göre, Bitcoin (BTC) fiyatı  2017’de kendi rekorunu kırdığında yine aynı şekilde piyasada aynı şekilde bir polarite dinamiği içerisindeydi. BTC değeri, 20 bin dolara kadar çıkmıştı.

DeFi dünyasındaki oracle projelerinin çoğalmasıyla birlikte rekabet de kızışıyor. Kripto para borsalarından OKEx de kısa süre önce oracle uygulamalarıyla ilgilenmeye başladığını açıklamıştı. DeFi projeleri için bu şekilde merkezi olmayan bir alan bulmak çok önem arz etmektedir. LINK bu olguyu çok iyi yöneterek DeFi alanının en önemli oyuncularından biri haline gelmeyi başardı ve tabii başarı da beraberinde geldi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment