Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 12.000 Doları Geçti! Yatırımcıları Bu Hafta Neler Bekliyor?

Bitcoin bu sabah 12.000 dolar seviyesini aşmayı başardı. Bitcoin birkaç gündür 11.500 doların üstünde seyrediyor ve 12.000 doları test ediyordu. BTC fiyatı bu sabah yaşanan hareketliliğin ardından bu hedefine ulaştı.

Bitcoin birkaç gün boyunca 11.800 dolar seviyesindeki direnişi kırmayı başardı ve bunu bu sabah itibarıyla başarmış oldu. 2 Ağustos’tan sonra yeniden 12.000 dolara çıkan Bitcoin şimdilik bu seviyenin üstünde durmaya devam ediyor.

Günlük Bitcoin grafiği

Piyasada Neler Yaşandı?

Yukarıdaki grafikte de görülebileceği üzere Bitcoin fiyatı bugün sabah saatlerinde hareketlendi ve aniden yükselmeye başladı. Bitcoin piyasasındaki bu hareketlilik büyük ölçüde spot yatırımcılar tarafından körüklenmiş gibi görünüyor.

Şu anda Datamish gibi kaynaklara baktığımızda vadeli işlem piyasasının pek hareketli olmadığını görebiliyoruz. Öyle ki BitMEX’te yalnızca 12 milyon dolarlık uzun pozisyon tasfiye edilmiş durumda. Bu sayı, geçmiş verilerle kıyasladığımız zaman kısmen küçük kalıyor.

Türk analistlerden Berk Tavşan geçtiğimiz gün Bitcoin’in gidişatını yorumlamış, 200 saatlik hareketli ortalamaya dikkat çekerek Bitcoin’deki yukarı yönlü trendin hala devam ettiğini söylemişti. Zayıflamış gibi görünen bu trendin işe yarayıp yaramayacağı belli değildi ama şimdilik yaramış gibi görünüyor.

Bu Hafta Neler Olabilir?

Analistler Bitcoin’in önümüzdeki günlerdeki performansından bir hayli umutlular. Bunun sebebi Bitcoin’in kısa süre içerisinde 12.000 dolara çıkmış olması değil. Sebep, Bitcoin’in oldukça iyi bir haftalık kapanış yapmış olması (11.680$ düzeyi). Hatta BTC fiyatını bu sabah harekete geçiren şeylerden biri bu bile olabilir.

Usta analistlerden Josh Rager bugün sabaha karşı bir tweet paylaşarak bu konuya değindi ve Bitcoin’in 2.5 yıldır bu kadar iyi bir haftalık kapanış yapmadığını söyledi. Bunun bullish bir gelişme olduğunu vurgulayan Rager, BTC fiyatının bu hafta yükselmeye devam edebileceğini düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment