Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türk Analistten Bitcoin ve Ether Yorumu: “Trend Hala Yukarı Yönlü”

Bitcoin ve Ethereum yatırımcılarının meraklı bekleyişi sürüyor. Bitcoin 12.000 doları test ederken Ether de 400 doları test etmeye devam ediyor. Peki yerli analistlerden Berk Tavşan’ın bu iki kripto para yorumu için ne?

Bitcoin bir süredir 11.500-11.800 dolar aralığında seyrediyor ve 11.800 dolardaki direnişi kırmaya çalışıyor. Bitcoin’in bu direnişi kırıp 12.000 dolara doğru ilerleyip ilerlemeyeceği büyük bir merak konusu. Buna benzer bir merak Ethereum için de geçerli. Bundan bir ay önce 220-230 dolar bandında olan Ether şimdi 390 doların üstünde seyrediyor ve 400 doları zorluyor.

Bitcoin’deki Genel Durum

Berk Tavşan bugün sabah YouTube hesabından bir video paylaşarak Bitcoin ve Ethereum fiyatlarındaki genel durumu yorumladı. Tavşan bu videosunda hem BTC ve ETH yatırımcılarının dikkat etmesi gereken noktaları işaretledi hem de yaşanabilecek olası senaryoları değerlendirdi.

Bitcoin 11.800 dolarda yer alan direnişi bir türlü kırabilmiş değil. Fakat Tavşan, 200 saatlik hareketli ortalamanın hala iyi gözüktüğünü ve Bitcoin’deki mevcut trendin yukarı yönlü olduğunu söylüyor. Hal böyleyken Bitcoin’in 11.800 dolar seviyesini zorlamaya devam edeceği düşünülebilir.

Tavşan bunu söylerken tam tersi bir senaryonun da yaşanabileceğinden, Bitcoin fiyatında bir düşüş görülebileceğinden bahsetmeyi de ihmal etmedi. Tavşan Bitcoin’deki güncel trendin yukarı yönlü olduğunu söylüyor ama bunu söylerken bu trendin artık zayıflamaya başladığını da vurguluyor. Bu noktada yatırımcılara 200 günlük hareketli ortalamayı takip etmeyi öneren Tavşan; 11.200 doların altına düşülmesi halinde daha sert bir düşüş görülebileceğini söylüyor.

Berk Tavşan’ın çizdiği Bitcoin grafiği, Kaynak

Ethereum’daki Durum Riskli

Berk Tavşan geçtiğimiz gün Twitter hesabından bir grafik paylaşıp Ethereum’dan kısa pozisyon almayı düşündüğünü açıkladı. Fakat Tavşan bugünkü videosunda bu grafiğe bir güncelleme yaptı ve bu pozisyonu almaktan vazgeçtiğini duyurdu.

Bunun sebebi ise Ethereum’daki güncel trendin de tıpkı Bitcoin’deki gibi yukarı yönlü olması. Tavşan, Ethereum’un 390 doların altına inmesi halinde sert bir şekilde düşmeye başlayabileceğini söylüyor ama şimdilik böyle bir risk almak istemediğini de vurguluyor.

Berk Tavşan’ın çizdiği Ethereum grafiği
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment