Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türk Analistten Tezos (XTZ) İçin Nokta Atışı: Sıradaki Hedef Ne?

Tezos (XTZ) fiyatı Chainlink ile birlikte yükselmeye başladı ve 3.50 dolar barajını aştı. Bir ay önce 2.4 dolar olan XTZ fiyatı böylece yatırımcılara %50 kazanç sağladı.

En popüler kripto paralardan biri olan XTZ geçtiğimiz son birkaç gün içerisinde birçok yatırımcının yüzünü güldürdü. Bu haftanın başında Chainlink ile birlikte değer kazanmaya başlayan XTZ, şu an itibarıyla 3.50 dolar seviyesini aşmış durumda. Yerli analistlerden Bozokcoin ise XTZ fiyatındaki bu hareketliliği günler öncesinden tahmin etmişti.

XTZ Tahmini Doğru Çıktı

Altkoin tahminleriyle tanınan Bozokcoin bundan bir buçuk hafta önce Tezos (XTZ) ile ilgili bir grafik paylaştı. XTZ fiyatındaki genel gidişatı yorumlayan Bozokcoin, yatırımcılara yeni bir hareketlilik görülebileceğinin mesajını verdi.

Bozokcoin’in 30 Temmuz tarihli paylaşımı

Bozokcoin 30 Temmuz tarihinde yaptığı bu paylaşımında XTZ’nin 3.50 doların üstüne çıkabileceğini söyledi. Bozokcoin bu paylaşımı yaptığında XTZ fiyatı henüz 2.70 dolar seviyesindeydi ve fiyatın yükselip yükselmeyeceği hala belli değildi. Bozokcoin ayrıca XTZ’nin 3.50 dolara çıkmasının 1-2 hafta sürebileceğini söyleyerek neredeyse nokta atışı yapmış oldu.

XTZ’nin 1 aylık grafiği. XTZ’nin 30 Temmuz’daki fiyatı da görülebilir.

Sıradaki Hedef Ne?

Analistler XTZ fiyatının önümüzdeki süreçte değer kazanmaya devam edebileceğini düşünüyorlar. Bunun başlıca sebeplerinden biri Tezos’un genelde Chainlink (LINK) ile bağlantılı bir şekilde hareket ediyor olması olabilir. Bilindiği üzere Chainlink sabaha karşı 13.25 dolara kadar çıkarak yeni bir rekor kırdı ve ay genelinde yatırımcılara %100’lük kazanç sağladı.

Kripto para analistleri buna benzer bir hareketliliğin XTZ fiyatında da görülebileceğini düşünüyorlar. Hatta analist Pentoshi, Chainlink’teki hareketliliği kaçıran yatırımcıların XTZ’ye göz atabileceklerini söylüyor. çünkü onun tahminlerine göre LINK’in ardından XTZ’nin de benzer bir grafik çizdiğini göreceğiz.

Sosyal medyada Crypto Michael olarak tanıdığımız Michael van de Poppe da XTZ fiyatıyla ilgili olumlu görüşlere sahip. Michael de tıpkı Bozokcoin gibi XTZ’nin 3.50-4 dolar bandına çıkacağını günler öncesinden öngördü. Kendisi şimdi XTZ için 5 dolar hedefi veriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment