Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Chainlink (LINK) Fiyatı Neden Yükseliyor, Yükseliş Devam Edecek mi? İşte Uzman Yorumları

Chainlink fiyatı gece saatlerinde 13 dolar barajını aştı ve yeni bir rekor kırdı. 13.25 dolara kadar çıkan LINK şu anda 13.30 dolardan işlem görüyor. İşte uzmanlardan LINK yorumları…

Chainlink (LINK) fiyatı dün 11 doları aştı ve tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bazı analistler LINK’in bununla yetinmeyeceğini ve değer kazanmaya devam edeceğini söylüyorlardı. Bu analistler haklı çıktılar ve LINK 12, 13 dolar barajlarını da aştı.

Rekordan Rekora Koştu

Chainlink fiyatı bundan yalnızca 1 ay önce 5.80 dolar seviyesindeydi. Fakat LINK fiyatı aradan geçen bu süreç içerisinde 13 dolara kadar çıkarak yatırımcılara %100’den fazla kazanç sağladı. Bu sırada Chainlink’in piyasa değeri de doğal olarak artış gösterdi ve Chainlink Bitcoin SV gibi kripto paraları geride bırakarak piyasanın en büyük 6.kripto parası oldu.

LINK’in günlük grafiği

Fiyat Neden Yükseliyor?

Chainlink’in bir gün içerisinde 10 dolardan 13.25 dolara kadar çıkması gerçekten etkileyiciydi. Peki LINK fiyatı neden bu kadar kısa bir süre içerisinde bu kadar sert bir yükseliş yaşadı? Bunun başlıca sebeplerinden biri Zeus Capital olabilir.

Bir yatırım şirketi olan Zeus Capital LLP geçtiğimiz günlerde Chainlink’e karşı adeta bir savaş açıp yüklü miktarda kısa pozisyon aldı. LINK fanatikleri bunun ardından Zeus Capital LLP’ye LINK fiyatını pumplayarak karşılık vermeye başladılar. Bunu yaparkenki amaçları ise LINK fiyatının yükselmesini, böylece Zeus Capital LLP’nin aldığı kısa pozisyonların tasfiye olmasını sağlamaktı.

Zeus Capital LLP yöneticileri LINK camiasına tepki göstererek bu insanların piyasayı “manipüle etmeye çalıştıklarını”, bunu yapanların bunun “sonuçlarına katlanacaklarını” açıkladı. Şirket ayrıca LINK fiyatı ne kadar artarsa artsın Zeus Capital’ın olası bir short squeeze durumundan etkilenmeyeceğini belirtti.

LINK destekçileri ile Zeus Capital LLP arasındaki bu savaş daha ne kadar sürecek bilemiyoruz. Fakat LINK kripto para dünyasında damga vurmaya devam ediyor. Ünlü analist Benjamin Blunts şu anda kripto para dünyasındaki “en güçlü, en hızlı atın LINK olduğunu” söylüyor ve “bu ata karşı pozisyon almayacağını” belirtiyor.

Uzman Yorumları Ne Yönde?

Michael van de Poppe, Josh Rager gibi isimler Chainlink fiyatında buna benzer bir hareketlilik yaşanabileceğini günler öncesinden söylediler. Özellikle Josh Rager dün Chainlink fiyatı henüz 11 dolar seviyesindeyken bir yorum yaptı ve LINK’in 12 doları geçtikten sonra hızla 13 dolara doğru ilerleyeceğini belirtti. LINK buna benzer bir performans sergileyip 13.30-13.40$ bandına kadar çıktı. Michael van de Poppe da LINK fiyatının 12 doların üstüne çıkabileceğini söyledi ve bu hedefe ulaşıldığında şöyle bir grafik paylaştı:

Crypto Michael’ın paylaştığı LINK grafiği, Kaynak

Josh Rager LINK fiyatının ilerleyen zamanlarda yükselmeye devam edeceğine inanıyor. Onun tahminlerine göre LINK fiyatının zamanla 13 doları aşıp yeni bir rekora, 15 dolara doğru koştuğunu göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment