Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türk Telekom İki Kripto Para Projesine Yatırım Yaptı

Türk Telekom kendi bünyesindeki PILOT programı kapsamında 2 kripto para projesine yatırım yaptı. Programa toplamda sekiz farklı şirketi kabul eden Türk Telekom bunlara toplamda 1.2 milyon liralık yatırım yapıyor.

Türk Telekom 2013 yılında yerli start-upları desteklemek için kurduğu PILOT programına sekiz yeni proje ekledi. Türk Telekom büyük ölçüde çağdaş teknolojilerle ilgili çalışmalar yapan bu sekiz projeye toplamda 1.2 milyon liralık (170.000$) yatırım yapacak. PILOT programına kabul alan bu projeler ayrıca Türk Telekom’un mentörlük hizmetlerinden yararlanabilecekler.

İki Kripto Para Projesine Destek

Daily Sabah’ın haberine göre Türk Telekom’un PILOT programına kabul ettiği projeler arasında iki tane kripto para projesi yer alıyor. CryptoIndexSeries ve Resardis adlı bu iki farklı proje de kripto para ticaretiyle ilgili yeni çözümler sunuyor.

CryptoIndexSeries adlı proje; yapay zeka teknolojisinden de faydalanarak kullanıcılarına kripto paralarla ilgili çeşitli veriler sunuyor. Kullanıcılar piyasaya dair indikatörleri, haberleri, gelişmeleri, teknik analizleri görüp, bunları analiz ederek işlem yapabiliyorlar. Kullanıcılar ayrıca CISTrader olarak adlandırılan bu uygulama sayesinde kendi kişisel cüzdanlarından alım-satım işlemi yapabilecek, bunu yaparken farklı borsaları kullanabilecekler.

Resardis adlı kripto para projesi ise kendisini “merkezsiz bir kripto para borsası” olarak tanıtıyor. Kullanıcılar blockchain tabanlı bu proje sayesinde web üzerinden kolayca kripto para alıp satabilecekler. Resardis projesinin en büyük iddialarından biri, bu borsanın kullanımının son derece basit olacağı yönünde.

Toplamda 1.2 Milyon Lira

Türk Telekom’un PILOT programına kabul alan projeler arasında siber güvenlik, veri gizliliği gibi daha farklı alanlarda çalışmalar yapan isimler de var. Türk Telekom toplamda sekiz projenin yer aldığı bu program için 1.2 milyon liralık bütçe ayırdı.

2013 yılında açılan bu programa şu ana dek 60’dan fazla proje kabul edildi. Türk Telekom Strateji, Planlama ve Dijital Genel Müdür Yardımcısı Barış Karakullukçu, konu hakkında şu açıklamayı yapıyor:

“PILOT programından şu ana dek 65 start-up çıktı. Bu projelere toplamda 4 milyon liradan fazla maddi yardımda bulunduk. Destek olduğumuz startuplar geçen yıl 350 kişiye istihdam sağladılar ve 41 milyon lira ciro elde ettiler. Türkiye ekonomisine bu gibi startuplara yardımcı olarak destek olmaktan ötürü çok memnunuz. Artık PILOT programında yer alan projelere daha fazla destek olmaya başladık. Her bir projeye 150 bin liralık maddi destekte bulunmanın yanı sıra onlara mentörlük de sunuyoruz. Bu startupların global düzeyde başarı yakalamalarını istiyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment