Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Umut Veren Gelişme: İki Buçuk Yıldır Görülmemişti!

Bitcoin fiyatı bu sabah 12.000 dolara çıktı. Birkaç gün boyunca yatay bir grafik çizen Bitcoin nihayet direnişi kırmayı başardı ve beklenen seviyeye ulaştı. Bitcoin bunu yaparken önemli bir gelişmeye imza atmış oldu.

Bitcoin 2 Ağustos günü 12.000 dolara kadar çıkıp, sonraki 5 dakika içerisinde 1.300 dolar değer kaybetti. 2 Ağustos’tan sonra ilk kez 12.000 dolara çıkan Bitcoin şimdilik bu seviyeyi korumaya devam ediyor. Bitcoin’in önümüzdeki günlerde 12.000 doların üstüne bile çıktığını görebiliriz çünkü dün gece piyasada önemli bir gelişme yaşandı.

İki Buçuk Yıl Sonra

Kripto para analistlerinden Josh Rager sabaha karşı bir grafik paylaşıp Bitcoin’deki kritik noktaları işaretledi. Rager bu grafiğinde özellikle haftalık kapanış seviyesine dikkat çekti ve bunun önemini vurguladı.

Josh Rager’ın saat 02:00 sularında paylaştığı grafik, Kaynak

Josh Rager yukarıda paylaştığı bu grafikten de görülebileceği üzere özellikle 11.680 dolar bölgesine işaret etti. Bitcoin çok uzun bir aradan sonra bu seviyeden haftalık kapanış yapmayı başardı ve böylece oldukça önemli bir gelişmeye imza atmış oldu. Rager bu durumu şöyle yorumladı:

“Bitcoin Ocak 2018’den beri görülmüş en iyi haftalık kapanışını yaptı! Bitcoin 10.500 dolara düştükten sonra iyi toparlandı ve haftalık trenddeki yükseliş sürüyor. Hafif düşüşler olacaktır ama ben şu an için bullishim.”

Yatırımcıları Neler Bekliyor?

Bitcoin geçtiğimiz hafta da 12.000 dolara kadar çıktı ama hatırlayacağımız üzere bu seviyeyi muhafaza etmeyi başaramadı. Bitcoin bu sefer daha farklı bir performans sergileyecek mi, bilemiyoruz. Fakat analistler Bitcoin’in şimdilik hala kritik bir bölgede olduğunu düşünüyorlar.

Josh Rager’a Bitcoin’in 2.5 yılın ardından bu seviyeden haftalık kapanış vermiş olması oldukça bullish bir gelişme. Kendisi bu yüzden Bitcoin fiyatının önümüzdeki süreçte yükselmeye devam edeceğini düşünüyor. Türk analistlerden Bozokcoin de oldukça önemli bir süreçte olduğumuza inanıyor. Kendisi dün bir tweet paylaşıp kripto para piyasasının toplam değerinin 353 milyar dolara dayandığını, kritik bir seviye olan 361 milyar dolar düzeyine yaklaşıldığını hatırlattı.

Bozokcoin’in Bitcoin yorumu

Kripto para piyasasının toplam değeri sabaha karşı yaşanan hareketliliğin ardından 363 milyar dolara çıktı ve böylece kritik seviye geçilmiş oldu. Bozokcoin, daha sonra yaptığı yorumlarında şimdilik temkinli kalmayı tercih ettiğini söyledi ve yatırımcıları ani hareketliliklere karşı uyardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment