Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

New York’tan 8 Kripto Paraya Müjde

New York Finansal Hizmetler Departmanı (NYDFS), 8 kripto parayla yapılacak olan alım-satım işlemlerine yeşil ışık yaktı. NYDFS, yayınladığı listede yer alan 10 kripto paradan 8 tanesi alım-satım ve saklama izni kazanırken, 2 kripto paraya sadece saklama izni verdi.

New York Finansal Hizmetler Departmanı (NYDFS), geçtiğimiz günlerde web sitesinde güncellenmiş bir liste yayınladı. Yeni listeye göre, eyalette 8 kripto paranın saklama, alım-satım ve ticarette kullanmasına, 2 kripto paranınsa sadece saklanmasına izin verildi. Yeşil Liste olarak adlandırılan listede; Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin, Binance USD, Gemini Dollar, Pax Gold ve Paxos Standard Token alım, satım ve saklama izini aldı. XRP ve Ethereum Classic için sadece saklama izni verildi.

New York Finansal Hizmetler Departmanı aldığı bu yeni karar hakkında bir duyuru yayınladı ve bu kripto paralara yeşil ışık yaktığını onayladı. Artık New York’taki ruhsatlı finans kuruluşları, Yeşil Liste’ye alınmış bu dijital paraları ticari amaçlarla kullanabilecekler. Fakat bu kuruluşlar, kripto para piyasasına giriş yapmadan önce ilgili devlet kurumlarıyla iletişime geçmek zorundalar.

Amerika’nın Dijital Para Düzenlemesi

Amerika’da kripto para ticaretini düzenlemek üzere BitLicense lisansı kullanılıyor. Eğer bir dijital para ya da yatırımcı BitLicense lisansına sahipse NYDFS tarafından onaylanmış kripto paraların ticaretini yapabiliyor. New York ABD’nin finans başkenti olarak kabul edildiği için New York Finansal Hizmetler Departmanının hazırladığı regülasyonlar ülkenin geri kalanını da etkileyebiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment