Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski Goldman Sachs Yöneticisinden 2 Yıllık Bitcoin Tahmini

Goldman Sachs’in eski yöneticilerinden Raoul Pal, Bitcoin fiyatının geleceğiyle ilgili bir tahminde bulundu. Makroekonomik gelişmeleri yorumlayan Pal, Bitcoin fiyatının yükselmeye devam edeceğini açıkladı.

Global Macro Investor’ın kurucusu olan ve eskiden Goldman Sachs’te görev alan Raoul Pal; Bitcoin yatırımcılarını sevindirecek yeni bir duyuru yaptı. Geçtiğimiz günlerde yeni bir Bitcoin rallisinin yaklaştığının haberini veren Pal, şimdi önümüzdeki 2 yıla dair de bir tahminde bulundu.

Önümüzdeki İki Yıla Dikkat

Geçtiğimiz aylarda yaşanan makroekonomik gelişmeleri değerlendiren Raoul Pal, bunların Bitcoin’in lehine sonuçlanacağını düşünüyor. Pal’in tahminlerine göre merkez bankaları para basmaya devam ettikçe ve enflasyon oranları yükseldikçe Bitcoin’in değer kazanmaya başladığını göreceğiz.

Bitcoin şu anda birçok hisseden, emtiadan, kıymetli madenden vs. daha cazip bir yatırım tercihi olabilir. Real Vision’ın da CEO’su olan Raoul Pal, Bitcoin’in önümüzdeki birkaç ay içerisinde hızlı bir şekilde büyüyeceğine inanıyor. Artık kurumsal yatırımcıların da Bitcoin’e talep gösterdiklerini vurgulayan Pal, Bitcoin ile ilgili şu yorumu yapıyor:

“Uzun vadeli Bitcoin grafiklerinin hepsi İNANILMAZ BULLISH görünüyor. Eğer bu grafikler doğru çıkarsa Bitcoin önümüzdeki 24 ayın en çok kazandıran ürünü olacak. Hem de açık ara farkla”

Fiyat Tahmini Var mı?

Bitcoin’in uzun vadede mantıklı bir yatırım tercihi olacağını düşünen tek isim Pal değil. Rich Dad, Poor Dad kitabıyla tanıdığımız Robert Kiyosaki de Bitcoin fiyatının önümüzdeki aylarda yükseleceğine inanıyor. Altın ve gümüş piyasalarıyla ilgili bir yorum yapan Kiyosaki Bitcoin ile ilgili şu yorumu yapıyor:

“Altın 2020 genelinde %35 değer kazandı. S&P500 %3 büyüdü. En çok kazandıran gümüş oldu ve kendi rekorunu kırmaya çok yaklaştı. Gümüşün bu kadar iyi bir performans sergilemesinin sebebi hem arzının kısıtlı olması, hem endüstriyel kullanımının olması hem de dar bütçeli yatırımcılara da hitap etmesi. Bitcoin ise tüm bunlar olurken sessiz kaldı. Bu yarışın en hızlı atı Bitcoin olabilir.”

Peki Pal ve Kiyosaki gibi isimlerin tahminleri doğru çıkarsa Bitcoin fiyatı ne kadar yükselebilir? Pal’in bununla da ilgili bir tahmini var. Pal Bitcoin fiyatının 100 bin dolara kadar çıkabileceğini, hatta bunun ardından yükselmeye devam edebileceğini düşünüyor. Bitcoin ile altın piyasaları arasında bir kıyaslama yapan Pal, Bitcoin’in de altın piyasası kadar büyüyebileceğini ve birkaç trilyon dolarlık bir piyasa değerine ulaşabileceğine inanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment