Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uzman İsimden Bitcoin için Trilyonlarca Dolarlık Tahmin

Makro ekonomist Raoul Pal Bitcoin’in piyasa değerinin önümüzdeki yıllarda 10 trilyon dolara kadar çıkabileceğini düşünüyor.

Global Macro Investor kurucusu Raoul Pal’in Bitcoin için yaptığı bu tahminden daha önce de bahsettik. Kendisi geçtiğimiz gün Max Keiser’in programına katıldı ve bu tahminini orada da yineledi.

Nasıl Olacak?

Bitcoin’in şu anda 170-175 milyar dolar gibi bir piyasa değeri bulunuyor. Bu sayının 10 trilyon dolara kadar çıkması demek Bitcoin fiyatının hemen hemen 500 bin dolar olması demektir. Raoul Pal bunun mümkün olduğunu düşünüyor ama neden?

Kendisi Bitcoin için bu tahmini yaparken altın piyasasından örnek veriyor. Bitcoin ile altın arasındaki benzerliklerden bahseden Pal altın piyasasının toplam değerinin 9 trilyon dolar civarında olduğunu hatırlatıyor. Onun görüşlerine göre altın piyasası bu kadar değerli olabiliyorsa Bitcoin piyasası da bu kadar büyüyebilir.

Pal bunun elbette birkaç ay içinde olacağını düşünmüyor. Uzun vadeli bir tahminde bulunan Pal; Bitcoin’in zaman içerisinde daha fazla kişi tarafından kullanılacağını ve piyasaya zamanla daha büyük yatırımcıların gireceğini düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment