Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu İsme Göre Bitcoin 2017’dekine Benzer Bir Büyüme Yaşayabilir

Bitcoin Aralık 2017’de 20.000 dolara kadar yükselip kendi rekorunu kırmayı başardı. Kripto para dünyasının usta isimlerinden Willy Woo, Bitcoin fiyatında yine buna benzer bir performans görebileceğimizi düşünüyor.

2017’nin başında 1.000 dolardan işlem gören Bitcoin, yıl sonuna gelindiğinde değerini 20’ye katlamış ve 20.000 dolara kadar çıkmıştı. Bitcoin’in 2017 yılında bu kadar büyümesini sağlayan şeylerden biri 2016 yılında, yani bundan bir önceki halvingin yapıldığı tarihte yaşanan gelişmelerdi. Öyle ki birçok isim, 2017’deki boğa koşusunun temellerinin 2016’da atıldığını düşünüyor.

Willy Woo sosyal medya hesabından bazı açıklamalar yaptı ve kripto para piyasasının gidişatını yorumladı. Kripto para piyasasının şu anda 2016’nın son çeyreğini anımsattığını söyleyen Willy Woo, Bitcoin’deki boğa döngüsünün (bull cycle) çoktan başladığına inanıyor.

Bitcoin Yeni Bir Koşuya Hazırlanıyor

Willy Woo’nun görüşlerine göre kripto para sektöründe son birkaç ay içerisinde olumlu sayılabilecek birçok farklı gelişme yaşandı. Kurumsal yatırımcılardan, kripto para kullanımının ne kadar kolaylaştığından ve daha farklı şeylerden bahseden Woo; Bitcoin’in yeni bir boğa koşusuna hazırlandığını düşünüyor.

Woo Bitcoin’in şu anki halini 2016’nın son dönemlerindeki haline benzetiyor. Woo arada bazı farklılıklar olduğunu vurgulasa da 2016’nın adeta tekerrür ettiğini söylüyor. Bitcoin’in şu anda yeni bir boğa döngüsüne girmiş olabileceğini söyleyen Woo, sektördeki gelişmeleri şöyle özetliyor:

“Bitcoin artık kurumsal yatırımcılar tarafından çok daha fazla kabul görüyor. İnsanlar Square Cash gibi uygulamalar sayesinde artık çok daha kolay bir şekilde kripto para alabiliyorlar…

… Bence Bitcoin bu seferki boğa döngüsünde kendisini geleneksel yatırımcılara da kabul ettirecek. Bir sonraki döngüde ise Bitcoin’in altın tahvillerinin yerini almaya başladığını göreceğiz.”

Ne Kadar Değer Kazanabilir?

Woo’nun da belirttiği gibi, kurumsal yatırımcılar artık Bitcoin’e gerçekten çok daha fazla ilgi gösteriyorlar. Grayscale’in rekor üstüne rekor kırdığını, Paul Tudor Jones gibi isimlerin de BTC almaya başladıklarını düşündüğümüzde daha açık bir şekilde görebiliyoruz.

Bitcoin bu şartlar altında 2016-2017 dönemini anımsatmaya başlamış olabilir. Fakat Bitcoin 2017’de inanılmaz bir performans sergileyip değerini 20’ye katlamayı başardı. Bitcoin önümüzdeki süreçte yine bu kadar inanılmaz bir performans sergileyebilir mi, elbette belli değil. Ancak stok-akış modeliyle tanıdığımız PlanB gibi analistler Bitcoin’in 2021 sona ermeden 100 bin dolar olabileceğini söylüyorlar. PlanB ayrıca Bitcoin’in bunun ardından yükselmeye devam edeceğini ve değerini katlamayı sürdüreceğini belirtiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment