Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Milyarder Yatırımcı Bitcoin Almaya Başladı

Tudor Investment Corp.’un kurucusu ünlü milyarder Paul Tudor Jones artık bir Bitcoin yatırımcısı.

Jones kısa süre önce yatırımcılara bir mektup yolladı ve güncel gelişmeleri değerlendirdi. Özellikle ABD Merkez Bankası (Fed) son birkaç ay içerisinde aldığı  kararları yorumlayan Jones; çareyi Bitcoin’de bulduğunu açıkladı.

Enflasyona Doğru…

Yatırım dünyasının en ünlü isimlerinden olan Jones, Fed’in sırf Koronavirüs ile mücadele edebilmek için ekonomiye neredeyse 4 trilyon dolar para enjekte ettiğini söylüyor. Jones’a göre bu kendi deyimiyle Büyük Para Enflasyonu’nun tetikleyicisi olacak.

Şu anda “eşi benzeri görülmemiş bir dönemden” geçtiğimizi söyleyen Jones; Fed’e duyduğu güvenin sarsıldığını bariz bir şekilde gösteriyor. Fed’in geçmişte aldığı kararları eleştiren Jones, gelecekte alınacak kararlardan da pek umutlu değil. Fed’in izlediği para basma politikasının telafisinin olmayacağını düşünen Jones şu soruyu soruyor:

Fed Koronavirüs ile mücadele edebilmek için dev miktarlarda para bastı. Peki faiz oranı, basılan bu paralara denk gelecek kadar arttırılacak mı?”

Çare Bitcoin

Enflasyon krizinin yaklaştığını düşünen Jones çareyi Bitcoin’de bulmuşa benziyor. Bu krizden kaçmak için Bitcoin aldığını açıklayan Jones; Bitcoin’in şu anki halinin altının 1970’lerdeki haline benzediğini söylüyor. Kendisinin bu yorumu özellikle Bitcoin’in dijital altın olduğunu söyleyen isimleri sevindirdi.

Jones Bitcoin’den çok etkilendiği veya çok sıkı bir Bitcoin destekçisi olduğu için BTC almadığını söylüyor. Yani kendisi henüz Bitcoin holiganı değil. Kendisinin Bitcoin almış olmasının tek sebebi enflasyon korkusu.

Gemini’nin yöneticilerinden Tyler Winklevoss’a göre Jones’un Bitcoin almış olması kripto para piyasası için epey önemli bir gelişme. Jones’u son zamanların en başarılı yatırımcılarından biri olarak tanımlayan Winklevoss, kurumsal yatırımcıların yavaş yavaş piyasaya girdiklerini vurguluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment