Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk Mülklerini Neden Sattığını Açıkladı

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk kısa süre önce katıldığı bir yayında evlerini neden sattığını açıkladı.

Elon Musk bundan bir hafta önce Twitter hesabından bir gönderi paylaşıp sahip olduğu mülklerin “neredeyse tamamını satacağını” duyurdu.

Kendisinin bu yorumuna sosyal medyadan çeşitli yanıtlar geldi. Bitcoin hakkında yaptığı yorumlarla tanıdığımız Peter Schiff, “gelecekte lazım olabileceğini” söyleyerek Musk’a elindeki altınları satmamayı tavsiye etti.

Kripto para camiasından tanıdığımız bazı isimler ise Musk’ı hazır fiziki mülklerden kurtuluyorken Bitcoin almaya davet ettiler.

Neden Satıyor?

Elon Musk dün Joe Rogan ile birlikte bir podcast düzenledi. Kişisel projelerinden, Koronavirüsten ve uzaydaki çalışmalarından bahseden Musk yayın sırasında sahip olduğu mülkleri neden sattığını da açıkladı.

Toplam değeri 100 milyon dolar civarında olan 7 farklı evi olan Musk bunların hepsini satılığa çıkarıyor. Evlerini satmaktan “biraz üzüntü duyduğunu” söyleyen Musk neden böyle bir karar aldığını şöyle anlattı:

Mülk sahibi olmak insana yük oluyor. Ayrıca insanlar bunu sizin aleyhinize kullanabiliyorlar. ‘Çok fazla malın, mülkün var’ diyebiliyorlar… Artık yok. Şimdi ne diyecekler bakalım.”

İnsanların özellikle son birkaç yıl içerisinde milyarderlere kötü gözle bakmaya başladıklarını söyleyen Musk, bunun “doğru bir algı” olduğunu düşünmüyor. 

Musk evlerini sattıktan sonra bir ev kiralayıp orada yaşayacağını açıkladı. Ayrıca sahip olduğu her şeyi satmak gibi bir niyeti olmadığını belirten Musk özellikle manevi değeri olan eşyalarını saklayacağını söyledi. Musk bunların yanı sıra Tesla marka araçlarını da tutacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment