Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yatırım Uzmanından Uçuk Bitcoin Tahmini

Global Macro Investor CEO’su Raoul Pal Bitcoin fiyatıyla ilgili yeni bir tahminde bulundu. Pal Bitcoin’in gelecekte 1 milyon dolara kadar çıkabileceğini açıkladı.

Günümüzde Bitcoin’in 20-30 bin dolara çıkacağını söyleyen de var, 100 bin dolara kadar gideceğini söyleyen de. Raoul Pal ise bunlardan çok daha büyük bir sayıya işaret ediyor ve Bitcoin fiyatının 1 milyon dolara kadar çıkabileceğini söylüyor. Bunun için Bitcoin piyasasının altından bile büyük olması, yani Bitcoin’in piyasa değerinin 10 trilyon doları geçmesi gerekir. .

Ortam Uygun

Raoul Pal Bitcoin’in bunu başarabileceğine inanıyor çünkü onun görüşlerine göre Bitcoin’in yükselişe geçmesi için gereken “tüm şartlar sağlanmış” durumda. Bitcoin’in bir boğa koşusuna (bull run) hazır olduğunu düşünen Pal bu koşunun sonunun 400 bin dolarda, potansiyel olarak da 1 milyon dolarda bitebileceğini söylüyor.

Pal’in tahminlerine göre Bitcoin fiyatındaki bu hareketlilik büyük ölçüde dünya ekonomisinde yaşanan gelişmelerle körüklenecek. Birçok merkez bankasının  “deli gibi para bastığını” söyleyen Pal, bu parasal genişlemenin Bitcoin’e yarayacağını düşünüyor. Bu noktada Bitcoin’in halvinginin de yaklaştığını hatırlatan Pal tüm dünya parasal genişleme yoluna giderken Bitcoin’in parasal sıkılaşma yoluna gittiğini hatırlatıyor.

Arz azalırken talebin arttığını söyleyen Pal tüm bunlar doğrultusunda 1 milyon dolara işaret ediyor. Fakat kendisi bunu söylerken “yanılıyor olabileceğini” de vurgulamayı ihmal etmiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment