Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Son Bitcoin Rallisi, Önemli Bir BTC Fiyat Teorisini Tarih Gömdü

Bitcoin dün 10.000 doları tekrar görerek Şubat ayındaki rekor seviyesine geri döndü ve 2020 yılının en yüksek seviyesine oldukça yaklaştı. Bitcoin’in bu yükselişi önemli bir direnç olan 10.000 dolara ulaşmanın yanı sıra çok konuşulan bir fiyat teorisi hakkında da son noktayı koymuş oldu.

12 Mart tarihinden beri BTC’nin ara ara gerçekleştirdiği yükselişlerin ABD borsalarının yükseldiği anlarda olması, BTC ve hisse senedi piyasaları arasında bir bağ olduğunun düşünülmesine yol açtı. Gerçekten de son iki aylık süreçte toplamda 5 kere BTC’nin ve ABD borsalarının beraber yükseldiği görüldü.

Borsa OUT, Bitcoin IN

7 Mayıs tarihindeki yükseliş ise, BTC ve borsalar arasındaki fiyat ilişkisinin bittiğini tam anlamıyla ortaya koydu. Aşağıdaki fiyat grafiğine bakıldığında aslında borsaların ve BTC’nin son birkaç gündür ayrı hareket ettiği ve BTC yükselirken borsaların düştüğünü gösteriyor.

Bitcoin S&P 500 correlation

Bu gelişme aslında BTC yatırımcıları için oldukça iyi bir haber. Borsaların yatay seyretmesine rağmen BTC’nin yükselmesi, bunun daha fazla yatırımcı çektiğini ve güvenli liman olarak görülmeye başladığını kanıtlıyor. Borsadan kaçan veya buraya yatırım yapmak istemeyen kurumsal yatırımcılar, yavaş yavaş BTC’ye gelmeye başlamış gibi gözüküyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment