Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

18 Yaşındaki Kripto Para Hırsızına 71.4 Milyon Dolarlık Dava

Transform Group CEO’su Michael Terpin’in 24 milyon dolarlık kripto parası çalındı.

Michael Terpin kısa süre önce 18 yaşındaki Ellis Pinsky adlı bir şahsa karşı dava açtı. Terpin’in iddialarına göre New York’ta yaşayan bu lise öğrencisi kendisine ait olan 24 milyon dolarlık kripto paraları çaldı.

Davacının iddialarına göre Pinsky 2018 yılında, yani daha 15 yaşındayken, SIM kartı dolandırıcılığı yapıp Terpin’in telefonuna erişti. Bu genç hırsız daha sonra Terpin’in dijital cüzdanlarındaki kripto paraları çaldı. Reuters’ın haberine göre Terpin bu soygun yüzünden 23.8 milyon dolar kaybetti.

Pinsky’ye karşı dava açan Terpin şimdi dev bir tazminat istiyor. Davada yer alan bilgilere göre Terpin 71.4 milyon dolarlık bir tazminat peşinde.

İlk Davası Değil

Michael Terpin ismi blockchain sektöründeki isimlere tanıdık gelebilir. Transform Group’un CEO’su olan Terpin geçtiğimiz aylarda da buna benzer davalar açmıştı.

Finance Magnates’in aktardığı bilgilere göre Terpin başına gelen bu SIM kartı dolandırıcılığı yüzünden kendi operatörü olan AT&T’ye de 240 milyon dolarlık bir dava açtı. Fakat bu dava onun lehine sonuçlanacakmış gibi durmuyor.

Terpin bunun yanı sıra Mayıs 2019’da Nicholas Truglia adlı bir şahsa karşı da dava açmıştı. Pinsky’nin Truglia’nın suç ortağı olduğunu iddia eden Terpin; 75 milyon dolarlık bu davayı kazanmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment