Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’te Dev İşlem! Dump mı Geliyor?

Sektörün en büyük borsası olan Binance’te 1 saat önce iki tane büyük çaplı işlem yapıldı. Yatırımcılar bunun büyük bir hareketliliği tetikleyebileceğini düşünüyorlar.

Whale Alert bundan bir saat önce Binance’te yapılan iki işlemin bilgisini paylaştı. Bu işlemlerden birinde Binance’e 38 milyon dolarlık, diğerinde ise 71 milyon dolarlık USDT gönderildi. Bu iki işlemle birlikte borsaya birkaç dakika içerisinde 108 milyon dolarlık USDT girmiş oldu.

Binance’e gönderilen bu USDT’ler sosyal medyada büyük ilgi gördü. Bazı kripto para takipçileri bunun bir pump’ı, bazılarıysa dump’ı tetikleyebileceğini düşünüyorlar. Fakat birçok takipçinin şu noktada hemfikir olduğunu söyleyebiliriz: Büyük bir hareketlilik geliyor.

Bu arada bu işlemler yapıldıktan sonra Bitcoin fiyatının düşmeye başladığını söyleyebiliriz. Sabah saatlerinde 9 bin 900 doların üstünde seyreden BTC fiyatı şu anda 9 bin 700-9 bin 800 dolar aralığında.

Bitcoin’in son 2 saatlik grafiği, TradingView

CZ’den Açıklama

Binance CEO’su Changpeng Zhao kısa süre önce sosyal medya hesabından bir gönderi paylaşıp borsadaki bu işlemleri yorumladı. İşlemlerin büyüklüğüne dikkat çeken Zhao; Binance’in sunucularının eskisinden daha iyi durumda olduğunu ifade etti.

Zhao’nun işlemlerle ilgili yaptığı açıklama

Binance’in sunucuları geçtiğimiz haftalarda büyük bir tartışmaya yol açmıştı. Bazı kripto para borsaları piyasanın hareketli olduğu dönemlerde ticaret hacmini kaldıramayıp çöküyorlar. Bunu gerek yerli gerek yabancı birçok borsada görüyoruz. Binance de geçtiğimiz haftalarda buna benzer bir sorun yaşayıp borsadaki işlemlerin durdurulduğunu, borsanın bakıma gireceğini açıklamıştı.

Binance’in 2 ay önceki ani ‘bakımı’
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment