Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale 5.8 milyar Dolarla Yeni Bir Kripto Para Rekoru Kırdı

Grayscale gece saatlerinde bir tablo yayınladı ve yeni bir rekor kırdığını açıkladı. Grayscale’in Bitcoin ve Ether gibi kripto paralar için açtığı tröst artık hiç olmadığı kadar büyük.

Kripto para sektörünün en büyük şirketlerinden biri olan Grayscale büyümeye devam ediyor. Büyük ölçüde kurumsal yatırımcılara hizmet veren Grayscale, bugün bir duyuru yayınlayıp yeni bir rekor kırdığını açıkladı. Grayscale’in yönetimi altında olan varlıkların toplam değeri 5.8 milyar dolar oldu.

Bitcoin ve Ether Tröstleri Büyüyor

Grayscale’in hazırladığı kripto para reklamı dün ABD’deki CNBC, FOX gibi ulusal kanallarda yayınlanmaya başladı. Bir yandan kripto paraların büyümesine katkıda bulunan Grayscale, bir yandan tröstlerini büyütmeye devam ediyor.

Grayscale geçtiğimiz hafta yönetimi altındaki varlıklara ilişkin bir tablo yayınlayıp 5.6 milyar dolarla yeni bir rekor kırdığını açıkladı. Fakat Grayscale’in tröstleri aradan geçen bu birkaç gün içerisinde büyümeye devam etti ve şirket şimdi 5.8 milyar dolar ile yeni bir rekor kırdı. Grayscale’in açıklamalarına göre bu paranın 4.8 milyar doları Bitcoin; 769.5 milyon doları ise Ether tröstüne dağılmış durumda. Geri kalan kısmıysa Bitcoin Cash gibi daha farklı kripto paralara aktarıldı.

Düzenli Bir Büyüme Gösteriyor

Grayscale; kripto para piyasası hareketlendikçe büyümeye devam ediyor. Geçtiğimiz son birkaç ay içerisinde çok daha yüklü miktarlarda kripto para almaya başlayan Grayscale artık çok daha geniş bir kitleye hitap ediyor.

Bunu Grayscale’in aldığı toplam yatırım miktarlarına baktığımızda görebiliyoruz. Grayscale’in kripto para tröstlerine bu yılın birinci çeyreğinde 500 milyon dolarlık sermaye girişi oldu. Buna karşılık yılın ikinci çeyreğine geldiğimizde ise bu sayının 900 milyon dolara çıktığını gördük. Bu yatırımların %85’i kurumsal yatırımcılardan geldiği için Grayscale’in böyle bir büyüme göstermesi, kripto para dünyası için olumlu bir gelişme olarak kabul ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment