Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale İkinci Çeyrekte Kurumsal Yatırımcılara Rekor Miktarda Bitcoin ve Ethereum Sattı

Kripto para yöneticilerinden Grayscale bu yılın ikinci çeyreğine ilişkin raporunu yayınladı.

Kurumsal yatırımcılara hitap eden Grayscale günümüzde kripto para sektörünün en büyük kuruluşlarından biri olarak gösterilebilir. Geçtiğimiz son birkaç ay içerisinde gitgide daha fazla yatırımcıya hizmet vermeye başlayan Grayscale bunun sonucunda eskisinden çok daha fazla Bitcoin ve Ethereum satmaya başladı.

Grayscale bugün yayınladığı raporla birlikte ikinci çeyrekte de yüklü miktarda BTC ve ETH sattığını açıkladı. Hatta raporda yer alan bilgiler Grayscale’in toplamda 900 milyon dolarlık BTC ve ETH satarak yeni bir rekor kırdığını gösteriyor.

Rekor Kırıldı

Bugün yayınlanan raporda yer alan bilgilere göre Grayscale’in Bitcoin Trust’ı ikinci çeyrekte 751.1 milyon dolar yatırım aldı. Böylece yılın ilk çeyreğinde kırılan 388.9 milyon dolarlık rekor kırılmış oldu. Buna karşılık Ethereum Trust’ı ise 135 milyon dolardan biraz fazla yatırım almış görünüyor.

Grayscale’in çeyrek genelinde yaptığı satışlar, Kaynak

Bu yatırımların çok büyük bir kısmının kurumsal yatırımcılardan geldiğini de belirtmek gerekiyor. Grayscale tarafından aktarılan bilgilere göre Bitcoin ve Ethereum tröstlerine gönderilen paraların yüzde 85’i ‘kurumsal’ olarak sınıflandırılabilecek yatırımcılardan geldi. Bu da aslında kurumsal yatırımcıların artık kripto paralara çok daha yoğun ilgi gösterdikleri anlamına geliyor. Grayscale kurumsal ve bireysel yatırımcılardan çeyrek genelinde 905 milyon; yılın ilk yarısında ise toplamda 1.4 milyar dolar para aldı.

Grayscale’in yılın ilk yarısına ilişkin paylaştığı bilgiler
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment