Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tarihte Bir İlk! Borsada İşlem Gören Şirket Enflasyona Karşı Bitcoin Aldı

Nasdaq üzerinde listelenen ve işlem gören MicroStrategy isimli ticari bilgi toplama şirketi, borsada işlem görmesine rağmen sermaye modeline Bitcoin alımını ekleyen ilk firma oldu. Şirket tarafından bugün yayınlanan bir açıklamada toplam 21.454 Bitcoin satın alındığı ve yaklaşık olarak 250 milyon doların buraya ayrıldığı belirtildi.

Enflasyona Karşı Bitcoin

Aslında firma enflasyona karşı Bitcoin satın alma planını 28 Temmuz 2020 tarihinde açıklamıştı ve bu adımı atması pek uzun sürmedi. MicroStrategy CEO’su Michael J. Saylor konu hakkında yaptığı açıklamada bu yatırımlarının Bitcoin’e olan inançlarını temsil ettiğini belirtti. Bitcoin’in bağımsız bir değer saklama aracı olduğunu ifade eden ünlü isim, bunun uzun vadede nakit para tutmaktan daha kazançlı olabileceğini belirtti.

MicroStrategy’nin söz konusu fonları bir kripto para borsası mı yoksa OTC aracılığıyla alıp almadığı ise henüz bilinmiyor. Bitcoin’lerin ABD’de yakın zamanda izin verilen bankalar mı yoksa başka üçüncü parti emanet firmaları tarafından tutulup tutulmayacağı da bilinmiyor. MicroStrategy’nin hisse senetlerinin değeri bu açıklamadan sonra %5 arttı ve büyük ihtimalle yeni bir furya başladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment