Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yatırımcıları, Yarınki Toplantıya Dikkat!

Bitcoin toparlanma yolunda emin adımlarla ilerleyerek Bitcoin veya altkoinlere yatırım yapanları sevindirdi. Lider koin son 24 saat içinde %3’ten fazla yükselerek değerini 10.800 dolara kadar çıkardı. Bu yükselişin daha da yukarı taşınıp taşınamayacağı sorusuna yanıt almak için gözler çarşamba günü yapılacak Fed toplantısına çevrildi.

Bitcoin önderliğinde tüm kripto para dünyasının bir düşüş trendine girmesi ile başlayan eylül ayı, ortalarına doğru kripto para birimleri için güzel gelişmeler sunmaya başladı. Dün 10.300 dolar bandından işlem gören Bitcoin, 12,800 dolara kadar çıktı ve beraberinde altkoinlerin çoğuna da yeşile boyadı.

Bitcoin-yatirim-günlük-grafik
Bitcoin fiyatının 24 saatlik değişimini gösteren grafik. Kaynak

Bu yükselişin 12 bin dolar seviyelerine ulaşarak tam olarak bir geri dönüş sergileyip sergileyemeyeceği ise merak konusu oldu. Yatırımcılar, BTC yükselişinde olumlu bir etki bırakabilir umuduyla yarın düzenlenecek Fed toplantısını beklemeye başladılar.

Bitcoin, Yarınki Toplantıdan Sonra Daha Fazla Yükselir mi?

Federal Açık Piyasa Komitesinin çarşamba günü bir araya gelmesi planlanıyor ve toplantının ana konusunun enflasyon olması bekleniyor. Fed, başkan Jerome Powell’ın geçtiğimiz ay enflasyon hedefini yakalamak için, enflasyon arttırımına gidilebileceğini açıklamasının ardından ilk kez toplanacak.

Bu açıklama ilk yapıldığında Bitcoin fiyatı, beklenen oranda bir uçuşa geçmemişti. Bu kez, planlanan ‘enflasyon arttırımı politikasının’ detaylarının konuşulacağı planlanan bu toplantı Bitcoin için daha verimli geçebilir. Hem yatırımcılar hem de piyasa takipçileri, bu toplantı ile birlikte Fed’in enflasyonu arttırmak için ne gibi yollar izleyebileceğini daha detaylı öğrenmeyi planlıyorlar. Bu doğrultuda enflasyonun artması ya da bilinçli olarak arttırılması ile dolarda yaşanacak herhangi bir çalkantı Bitcoin fiyatı lehine bir sinyal olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment