Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Karşıtı Jim Cramer’in Düşüncelerini Ne Değiştirdi?

CNBC kanalında Mad Money adlı sunucusu Jim Cramer, Bitcoin hakkındaki negatif düşüncelerini geride bırakmasının sebeplerini açıkladı. Cramer, katıldığı podcast programında ABD ekonomisine güvenmediğini belirtti.

CNBC sunucusu ve deneyimli borsa simsarı Jim Cramer, Anthony Pompliano tarafından hazırlanan podcaste konuk oldu. Anthony Pompliano program yayınlanmadan birkaç gün önce, Cramer’ı BTC almaya ikna ettiğini belirten bir tweet attı. Bu kez ikili, Cramer’in yatırım alışkanlıklarını ve bu alışkanlıklardaki değişimin sebeplerini tartıştı. Uzun bir süre Bitcoin karşıtı tavrı ile bilinen ve Bitcoin fiyatı için “800 dolara düşecek” gibi tahminlerde bulunan Cramer, Amerika’nın para politikaları ardından Bitcoin hakkında oldukça olumlu açıklamalarda bulundu.

3 Trilyon Dolarlık Paketin Etkisi Büyük

Cramer, Bitcoin hakkındaki negatif düşüncelerinin değişmesinde Amerika’nın pandemi sürecinde izlediği para politikalarının önemli bir yer tuttuğunu söyledi. ABD hükümetinin, koronavirüs etkisi ile ekonomik zorluk yaşayan halkı rahatlatmak amacı ile hazırladığı 3 trilyon dolarlık teşvik planı, makro çerçevede ülke ekonomisini altüst etti. Bu sebeple yatırımlarını Amerika’nın kararlarıyla çakılan dolar tekeline bırakamayacağını açıklayan Cramer, kripto paralara yatırımın artık bir ‘zorunluluk’ olduğunu vurguladı.

CNBC sunucusu, BTC’nin yanı sıra dolar için korkunç sonuçlar yaratabilecek enflasyondan bir kaçış kapısı olarak altın, gayrimenkul gibi birçok varlığa da yatırım yaptığını açıkladı. Cramer, altının giderek değerlenen ve her zaman için önemli bir yatırım aracı olduğunu savunsa da, gelecek nesillerin altına o gözle bakamayacağının altını çizdi. Ünlü sunucu, kripto paraları tercih etmesinde nesillerin değişen alışkanlıklarının önemli etken olduğunu söyledi. Cramer çocuklarına, hem enflasyonun olumsuz etkilerinden korunabilecekleri hem de daha iyi anlayabilecekleri bir yatırım bırakmak istediğini ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment