Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CNBC Sunucularından Jim Cramer: ‘Bitcoin 800 Dolara Kadar Düşecek’

CNBC‘nin Mad Money adlı programının sunucusu olan Jim Cramer, Bitcoin’in çoktan ‘zirveyi’ görmüş olabileceğini düşünüyor.

‘Fiyat Düşecek’

Kripto para piyasası şu anda 2017’nin sonlarındaki haline kıyasla epey bir düşmüş durumda. Piyasanın toplam hacmi 200 milyar dolar civarında dolanırken insanlar altkoinlere yatırım yapmaktan çekinir oldu ve Bitcoin’in piyasa payı yüzde 50’nin üstünü gördü.

CNBC’den Tim Cramer, piyasanın mevcut halini baz alarak bazı yorumlarda bulundu ve günümüzdeki dengelerin artık kripto para piyasasının aleyhine işlediğini belirtti:

“Rüzgar Bitcoin’e tersten esmeye başladı. Bitcoin dönemi bitti demiyorum ama sanki güneş batmaya başlamış gibi bir görüntü var.”

Mad Money programının sunucusu Tim Cramer bundan birkaç önce CyberArk CEO’su Udi Mokady’yi ağırladı. Mokady, programda kripto paralarla ilgili bazı açıklamalarda bulundu ve şu anda Bitcoin’in en çok kullanıldığı alanlardan birinin fidye saldırıları olduğunu söyledi:

“Şu anda hackerların çoğu (Bitcoin) talep ediyor. Çoğu şirket de belli yollarla Bitcoin alıp (hackerlara) ödeme yapmayı tercih ediyor.”

Cramer, Bitcoin’in Aralık 2017’deki 20 bin dolar seviyesine geri çıkamayacağını düşünüyor ve hatta fiyatın şimdikine kıyasla da epey düşüş yaşamasını bekliyor. Cramer’a göre Bitcoin fiyatındaki düşüş devam edecek ve fiyat 800-1,000$ aralığında sabitlenecek.

Cramer tarafından yapılan bu yorumlar aslında biraz ilginç sayılabilir çünkü kendisi Haziran 2018’de gerçekleşen bir ‘Squawk on the Street’ programında Bitcoin ile ilgili olumlu yorumlarda bulunmuştu. Haziran ayında gerçekleşen programa Business Insider CEO’su Henry Blodget de katıldı ve Bitcoin’in 1 milyon dolar gibi bir fiyata bile ulaşabileceğini söyledi. Cramer o zamanlar Blodget tarafından öne sürülen bu fikri savunmuş, fidyecilerin sürekli Bitcoin üzerinden para talep ediyor olmalarının Bitcoin fiyatını arttırmaya yarayabileceğini belirmişti. Cramer birkaç ay önceki programda Bitcoin’in 1 milyon dolar sınırını görmesiyle ilgili şunları söyledi:

“Bence görebilir çünkü Avrupa bankaları fidye taleplerini karşılamak için sürekli olarak Bitcoin satın alıyorlar. Bitcoin, siber güvenlikle uğraşmanın kısa vadeli bir yolu. Kötü kişilere ödeme yapmak için kullanılan bir araç.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment