Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wall Street Bankaları Kripto Para Piyasasına Giriş İçin Fırsat Kolluyor

Wall Street Bank yetkilileri arasında yer alan Jamie Dimon gibi kişiler yeni ortaya çıkan varlık sınıflarını eleştiri yağmuruna tutsalar da içlerinde bulundukları firmalar bu pazara girişin yollarını aramaktalar.

Goldman Sachs ve JPMorgan gibi önemli isimler, kripto para piyasasına giriş için fırsat kolluyorlar.

Son zamanlarda Goldman Sachs kripto para birimi fonları için saklama hizmetleri sunmayı düşündüğünü açıklamıştı. Eğer işler planlandığı gibi giderse böylesi bir girişim kripto para piyasası için önemli bir gelişme anlamına gelir. Ayrıca kurumsal yatırımcıların piyasaya girişi için de büyük bir teşvik sağlayacaktır.

Birçok büyük paralı oyuncu, dijital para birimlerinin sadece dalgalanmasına değil, aynı zamanda güvenilir saklama altyapısının olmayışına da bağlı olarak piyasadan uzak duruyorlar. Bu nedenledir ki henüz istedikleri gibi piyasaya giriş yapamadılar.

Kripto para fonlarına saklama hizmeti sunma fikrine sahip büyük bankaların ortaya çıkması ile ilgili yorum yapan Coinbase Custody Başkanı Sam McIngvale, platformların piyasaya girme düşüncesinin büyük paralı oyuncular tarafından tepkiye uğradığını söyledi.

” İnsanlar şöyle söylüyor; Hey, biz zaten seninle bitcoin sahibiyiz, sana güveniyoruz, ama daha fazlasına ihtiyacımız var. Düzenleyici bir bileşene ihtiyacımız var, aylık tablolara ihtiyacımız var, farklı bir sigortaya ihtiyacımız var. “

Birçok uzman, kripto para birimi piyasasının evriminde bir sonraki önemli adım olarak sağlam saklama araçlarının ortaya çıkışını belirlemiştir. Aslında bir Bitcoin ETF’nin onaylanması ile ilgili SEC’in en büyük endişelerinden biri, piyasadaki kripto para saklama altyapısının eksikliğidir.

Saklama çözümleri bir yana, büyük Wall Street bankaları da gerçek anlamda dijital döviz alım satımı ile yakından ilgileniyorlar. JPMorgan ve Goldman Sachs gibi devler, müşterileri adına Bitcoin işlemleri gerçekleştiriyorlar. Diğer şirketler de aynı şekilde kripto odaklı ürünler ve hizmetler geliştirmenin peşine düşmüş durumdalar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment