Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Thomas Lee: “Bitcoin Kendisini Çoktan Kanıtladı.”

YouTube’da yer alan bir kripto para kanalı, Fundstrat‘ın Araştırma Başkanı Thomas Lee ile bir röportaj gerçekleştirdi ve bu röportajın detaylarını kanalında paylaştı. Bu röportaj, yakın zamanda Bangkok, Tayland’da düzenlenen Hybrid Bitcoin ve Kripto Para Konferansı sırasında gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen röportajın içeriğinde kripto para birimleri, özellikle de Bitcoin ve genel piyasa yer aldı.

Nitelikli faktörlerin mevcut piyasa olgunluğu açısından önemi sorulduğunda Tom Lee, kripto para birimi uzamındaki projeleri ölçmek için nitel yöntemlerin kullanılmasının zor olduğunu belirtti. Bu durum, kripto para birimlerinin hala erken gelişme aşamasında olması ve çok sayıda kazanana ve kaybedene sahip olmadığından kaynaklanıyor diye ekledi. Ayrıca sözlerine devam eden Tom Lee:

” Örnek verecek olursak karşılaştığımız şey korelasyon. Çünkü 50 ayrı kripto para biriminin birbiri arasında korelasyona sahip olduğunu fark ettik. Piyasanın büyük bir çoğunluğu birbiriyle işlem yapıyor ve aynı yönde hareket ediyor. Ancak piyasayı sektörleştirerek bir miktar öngörü sağlamayı denedik. “

Ardından Fundstrat, tüm bu araştırma raporlarını halkın indirmesi ve görüntülemesi için ücretsiz hale getirdi. Böylece insanların piyasayı takip etmenin yollarını öğrenmelerini sağlıyorlar. Tom Lee, testi gerçekten geride bırakan tek projenin dokuz yıl boyunca süre gelen Bitcoin olduğuna inanıyor. Piyasadaki büyük oyuncuların bazılarını alıntılayarak savunduğu şeyi haklı çıkarmaya çalışan Tom Lee şu sözleri söyledi:

” İnsanların bazı şeyleri ne kadar çabuk unuttuklarını siz de biliyorsunuz. Netscape ve Yahoo, Amazon ve Netflix ile aynı yıl kuruldu. Amazon ve Netflix hala adından çokça söz ettirirken diğer yandan Yahoo ve Netscape’in esamesi bile okunmuyor. Her iki dev şirketin de düşüşü yedi yıldan az sürdü. “

Tom Lee Yahoo’nun başarısız olduğunu, ancak artık baskın olmadığını da belirtti. Son olarak kripto para piyasasındaki dokuz yılın geleneksel piyasada otuz yıla eşdeğer olduğunu belirtirken bu nedenle de Bitcoin’in kazandığına ve kendini kanıtladığını söyledi.

Bitcoin’in geleneksel borsaya yönelik ilişkisi ile ilgili olarak Tom Lee, ilişkisiz kalma olasılığının yüksek olduğunu söyledi. Ancak Tom Lee’ye göre kripto para birimi alanı geleneksel borsa ile ilişkili hale gelecek. Kendisinin konu hakkındaki sözleri ise şu şekilde:

” Kripto paralar geleneksel borsa ile ilişkili hale gelecek, çünkü geleneksel varlıkların menkul kıymetleştirilmesi ya da tokenize edilmesi büyük bir alan oluşturacak. Elinizde bir parça Apple, bir parça Microsoft ya da bir parça Oracle olabilir. Bencu bu menkul kıymetler açık bir şekilde kamu piyasaları ile oldukça ilişkili olacak. “

Ayrıca son olarak Bitcoin’in bir mağaza değerine sahip olduğunu belirterek, hisse senedi piyasasıyla düşük bir ilişkiye sahip olmasının haklı olduğunu belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment